Agramatisme în limbajul cotidian

Agramatisme în limbajul cotidian
-20%
Preț: 23,92 lei
29,90 lei (-20%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-8668-43-7
Anul publicării: 2015
Pagini: 256
Format: 20,5x26cm

DESCRIERE

Lucrarea, oglindă critică, obiectivă a limbajului actual, comentează (pe baza citatelor culese din presa scrisă şi audiovizuală a ultimilor ani) cele mai flagrante greşeli de gramatică şi ortografie, oferind, totodată, soluţii corecte de exprimare.
Structurat în 12 capitole, volumul prezintă un număr mare şi divers de abateri de la normele limbii literare, abateri care, prin amploarea şi gravitatea lor, reflectă, din păcate, procesul continuu de degradare a limbii scrise şi vorbite, cauzată, în principal, de ignoranţă sau neglijenţă, un vocabular sărac şi stereotip, bazat pe mimetism, o preluare necritică de tipare sintactice străine, „inovaţii” lexicale neatestate, accentuări aberante...
„Cum vorbim şi scriem corect” este întrebarea din subtitlu, la care vrea să-i răspundă, într-o bună măsură, această lucrare. De ce? Pentru că – nu este o noutate – limba română, din zilele noastre, se urâţeşte continuu, o cauză primară constituind-o slaba cultură gramaticală, implicit literară, rezultat previzibil al unui învăţământ neaşezat, tributar încă formalismului şi evaluărilor arbitrare.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.180 sec