Analiza complexa a osteotomiei tibiale inalte

DESCRIERE

Analiza complexa a osteotomiei tibiale inalte
 
Scopul acestei lucrări este de a face o analiză amplă a osteotomiei tibiale înalte de deschidere – metodă extrem de utilă, cu rezultate promițătoare – pe un lot de semnificativ statistic, format din pacienți operați în Spitalul clinic de ortopedie Foișor. Actualizarea indicațiilor operatorii, optimizarea planningului preoperator, analiza influenței osteotomiei asupra biomecanicii genunchiului, evaluarea efectului osteotomiei în cazul pacienților cu disfuncții metabolice, introducerea artroscopiei ca metodă adjuvantă, cât și testatarea unor noi dispozitive ce înlocuiesc icul de ciment sau os sunt doar câteva din subiectele abordate.


Cuprins:
 
Partea generală: Introducere. Anatomia articulației genunchiului. Biomecanica articulației genunchiului. Axele fiziologice ale membrului inferior. Gonartroza. Etiologia diformităților. Indicațiile operatorii pentru osteotomia tibială înaltă. Planning preoperator. Tehnici chirurgicale și metode de fixare intraoperatorie. Complicații postoperatorii. Partea specială: Osteotomia tibială înaltă – Rezultate generale. Obezitatea, factor de prognostic pentru osteotomia tibială înaltă. Osteotomia tibială înaltă și vârsta pacientului. Influența artroscopiei asupra prognosticului osteotomiei tibiale înalte. Prezentare de caz. Diabetul și osteotomia tibială înaltă. Un nou dispozitiv de menținere și fixare a osteotomiei tibiale înalte de deschidere. Concluzii generale și aplicabilitate practică.

Adresabilitate: Medici specialiști ortopezi, rezidenți.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Medicina - Sanatate

Created in 0.148 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.