Aurul nebunilor
29,75 lei
35,00 lei (-15%)

Aurul nebunilor

Aurul nebunilor
-15%
Preț: 29,75 lei
35,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2011
Pagini: 408
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Mulți dintre noi ne-am scărpinat în cap (ori mai degrabă ne-am smuls părul, ca să fim mai exacți) încercând să înțelegem cine, ce, unde, cum și când a declanșat marea cădere financiară în care ne aflăm. Răspunsurile au fost rare și explicațiile, înțesate cu termeni financiari abstracți, greu de înțeles.
Gillian Tett, jurnalistă la "Financial Times", are remarcabilul dar de a face și cel mai neexperimentat cititor să înțeleagă o întreagă serie de termeni economici complicați. "Aurul nebunilor" prezintă, într-un limbaj accesibil, manevrele „banking-ului din umbră”, prin care geniile ingineriei financiare din grupul JP Morgan au reușit să inventeze riscul fără riscuri, permițând pomparea unui capital enorm în economie, într-o încercare menită să aducă beneficii tuturor.
Totul s-a sfârșit când rivalii celor de la Morgan au combinat noile instrumente financiare cu nebunia creditelor ipotecare extrem de laxe, fără a lua în considerare posibilele efecte, lăsându-ne să ne zbatem în norul toxic al lăcomiei nestăvilite de legi.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.120 sec