Cartea cu teste. Limba si literatura romana - Clasa a IX

Cartea cu teste. Limba si literatura romana - Clasa a IX
-10%
Anul publicării: 2016
Pagini: 192
Preț: 19,80 lei
22,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului

DESCRIERE

Cartea cu teste. Limba si literatura romana - Clasa a IX
 
Cartea isi propune sa ofere celor interesati - elevi si profesori deopotriva - cateva modalitati de evaluare utile atat in practica scolara curenta, cat si in pregatirea Examenului de Bacalaureat. Testele au fost concepute avand in vedere competentele generale, competentele specifice si continuturile Programei scolare si utilizeaza majoritatea tipurilor de itemi cunoscuti in literatura de specialitate: itemi cu alegere duala si multipla, itemi de completare si cu raspuns scurt, itemi de asociere (tip pereche), (scurte) eseuri libere si itemi tip rezolvare de probleme. 

Ca material-suport, au fost folosite cu precadere texte care se regasesc in manulalele scolare aflate in uz, dar au fost selectate si texte complementare, utile pentru obiectivul de evaluare propus, compatibile cu nivelul de competenta mediu al elevilor si care sa permita totodata acoperirea unui numar cat mai mare de continuturi. Am introdus si un numar de texte nonliterare (interviuri, discursuri, stiri, anunturi publicitare, corespondenta privata si oficiala, tabele etc.), pentru a verifica felul in care o anumita competenta - dezvoltarea capacitatii de receptare a mesajului scris, de exemplu - poate fi testata si pe alte cai decat cele "clasice", oferite de textul literar. 
In clasa a IX-a, continuturile invatarii sunt grupate in doua domenii, literatura si limba si comunicare, iar temele propuse sunt la alegere: 
Adolescenta sau Joc si joaca; Familia sau Scoala; Iubirea sau Scene din viata de ieri si de azi; Aventura, calatorie sau Lumi fantastice (inclusiv SF); "Confruntari etice si civice sau Personalitati, exemple, modele. 
Testele acopera toate cele zece teme ale programei, dar, evident, la clasa este recomandat a fi propuse spre rezolvare mai cu seama acele teste care vizeaza continuturile manualului utilizat. 

Fiecare test a fost construit in raport cu una sau doua competente generale si cu un numar de una pana la maximum trei competente specifice, permitand astfel utilizarea sa diferentiata, in functie de obiectivul de evaluare urmarit: plasamentul, progresul, diagnoza, prognoza etc. Fiind clasa de inceput al unui nou ciclu de studiu, am introdus si un numar de teste de evaluare initiala, utile pentru identificarea nivelului de competenta al elevului la momentul acestui inceput de drum.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.131 sec