Cum sa gasesti magia si sensul in povestea vietii tale

Cum sa gasesti magia si sensul in povestea vietii tale
-10%
Preț: 30,60 lei
34,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2016
Pagini: 208
Format: 22,5 x 14,5 cm

DESCRIERE

Cum sa gasesti magia si sensul in povestea vietii tale - O carte de dezvoltare personala si un basm!

Deși catalogată ca fiind o carte motivațională, de dezvoltare personală, pentru cine va cuteza să o răsfoiască, va constata că The Map este mai mult de atât, este o expediție, o frumoasă explorare a vieții într-un limbaj ludic. Astfel dacă orice aventură ar trebui să înceapă de la un vis, din curiozitate și să pornească cu semeție, această carte de dezvoltare personală, de meditație ghidată, poartă temeiul acestor principii și devine o hartă adaptată fiecăruia dintre noi pentru a putea descoperi noi și vibrante poteci spre viitor și metode de vindecare. Pășind în profunzimea peisajului intrinsec vom întâlni ființele imaginare care dețin cheia înțelepciunii a subconștientului nostru. Vrăjitorul Conștientizării, Grădinăreasa Blajină, Colecționarul de Oase și spiritele tărâmurilor psihologice pe care le traversăm, sunt adjuvanții care mereu știu ne îndrumă astfel încât noi să descoperim comoara din fiecare experiență. De asemenea vom afla modalități de a îmblânzii răutăciosul și jucăușul Goblin care tot ce vrea este de a ne bloca în obiceiuri și rutină. Fiecare din aceste aspecte psihologice sintetizate în această carte de dezvoltare personală au câte o lecție pentru noi și fiecare răspunde la direcțiile și alegerile personale, deoarece singura persoană care are putere asupra Hărții sunteți doar dumneavoastră.

Scopul final al cărții The Map este acela de a ne încuraja asupra faptului că nu trebuie să ne simțim pierduți sau dezorientați în aceste vremuri de transformare energetică globală sau să fim sugestibili la fiecare adiere a vânturilor schimbătoare.

Autoarea cărții The Map, un om sincer care s-a deschis întregii lumi cu propria-i viață expusă în acest volum, oferă ”bagheta magică”, nu doar o carte de dezvoltare personală care să ne ajute să ne percepem viața ca pe o odisee minunată şi să devenim cartograful înțelept al propriului nostru destin. Cum putem face acest mic pas când cotidianul ne acaparează toată atenția? Soluția pare să fie una foarte simplă și la îndemână, ea constă într-o resursă ce nu cunoaște efemerul, Natura.

Prima parte a acestei cărți motivaționale Cum să te orientezi singur pe harta ta, este începutul care vine cu foarte multe întrebări la care trebuie să ne răspundem sincer: unde suntem? cum am ajuns aici? sau cum putem pune la cale o călătorie când scopul nu mai este acela material ci unul al împlinirii sufletești? În cea de-a doua parte, Ajutor de navigație pe harta ta, călătoria deja a început și aventura capătă profunzime deoarece aflăm că în interiorul nostru există voci care ne-au călăuzit în itinerarul nostru și o vor face în continuare. Astfel trebuie să învățăm a diferenția vocea șarlatanului de cea a adevărului și să ne bucurăm de ajutorul aliaților lăuntrici care vor fi mereu acolo pentru noi. În următoarea parte din The Map intitulată Magia și sensul acestei aventuri, autoarea răspunde la o întrebare fundamentală ”Dacă ați putea avea totul, ce anume ar fi acel «tot»?” făcând apel la principiile de funcționare evoluționiste imprimate în ADN-ul nostru și anume dorința de a crea ceva nou, nu doar în viețile noastre ci și pentru lumea care ne înconjoară. Astfel discutând cu mai mulți clienți de-ai săi Colette Baron-Reid descoperă că esența existențialistă motivațională constă în iubire, siguranță, sens, creativitate și bucurie, existând o strânsă legătură între acestea. Finalizând cu ultima parte a cărții The Map de dezvoltare personală intitulată Transformarea magiei în realitate, autoarea pășește ușor din tărâmul de basm care l-a creat special pentru noi și ne plasează, cu ajutorul comparației și a metaforelor, în realiate. Această ultimă parte vine în a ne sublinia faptul că spiritul nostru este unul conștient, real și sincer. Acesta trebuie ascultat chiar dacă uneori ni se pare că alegerile pe care le facem nu sunt cele potrivite, iar oamenii pe care îi avem în jurul nostru nu sunt cei potriviți. Ca orice altă carte motivațională de succes, aceasta ne ajută să ne deschidem și să ne punem întrebările care ne ajută să creștem. Astfel, realizăm că întrebările ”cum să scap de această situație sau de această persoană?” nu ne sunt de ajutor și nici productive, în schimb dacă schimbăm perspectiva din care punem problema ajungem să ne punem întrebările în maniera ”de ce mă aflu în această conjunctură și ce am de învățat de la această persoană care mă irită?” Acesta este unul din atuurile cărților motivaționale și de dezvoltare personală, ne ajută să ne schimbăm viziunea în una pozitivă.

Spiritul din natură se dezvoltă din interior

În cartea și ebook-ul The Map de dezvoltare personală se face apel la tradițiile aborigene, religiile panteiste și nu numai, care prețuiesc planeta ca pe o entitate conștientă în continuă evoluție și vie cu care suntem într-o relație de interdependență, de simbioză. Aceste credințe nu consideră planeta pe care trăiesc doar un glob de materie lipsit de viață ce poate fi dominat. Din potrivă, legea compensării sau a echilibrului natural par a fi cele mai în acord cu mersul firesc al lucrurilor. Inclusiv în Grecia antică, Pământul în totalitatea lui, era reprezentat de zeița Geea (sau Gaia) considerată figura maternă a tuturor celorlalți zei. Geea s-a născut după Chaos (Haos) dând naștere, la rândul ei, pe Uranus (cerul), Pontus (marea) și pe Ourea (munții) iar din uniunea ei cu Uranus au apărut titanii, titanidele și ciclopii.

Plecând de la această idee, care se regăsește ca și fundament în toate culturile lumii, Colette Baron-Reid încearcă practic să reînvie dorința omului pentru Natură, pentru meditație și auto vindecare prin intermediul acestei cărți motivaționale. Numai de la Natură putem cu adevărat învăța ce înseamnă viața, evoluția, motivația și credința ”Acea reconectare se poate produce și în interiorul nostru, pe măsură ce ne explorăm peisajele interioare: precum e deasupra, așa și dedesubt; precum e în exterior, așa și în interior.”

În lirica tradițională norvegiană există o poezie cu autor necunoscut, dar la fel de motivațională și care face referire tocmai la această idee, ce și cum să învățăm de la Natură:

"Învață de la toate, căci toate sunt surori,
Să treci frumos prin viață, cum poți frumos să mori.
Învață de la vierme, că nimeni nu-i uitat,
Învață de la nufăr să fii mereu curat.
Ia seamă, fiu al jertfei prin-lumea-n care treci,
Să înveți din tot ce piere, tu să trăiești în veci! "

Locurile magice natura și motivația

Se cunoaște faptul că din cele mai arhaice vremuri omul încearcă să deslușească sensul vieții cautând indicații în toate direcțiile care îl compun. Privim spre copilărie și felul cum aceasta a evoluat, obstacolele care ne-au ieșit în cale și modul în care am reușit să le depășim, reușitele pe care le-am trăit și cum acestea ne-au schimbat sensul vieții. Căutăm sisteme spirituale, morale sau etice care să contureze strategia ideală unui drum prin ”convulsiile vieților noastre” dar uităm să privim ce avem cel mai aproape, Natura (care se compune atât din ceea ce ne înconjoară cât și din ceea ce ne compune pe noi). Aceasta pare să fie singura care să ne ofere cu adevărat meditația ghidată mult căutată.............
................................

Pasaje și frânturi din Hartă

”M-am inspirat din ceea ce am învăţat analizând poveștile clienţilor timp de mai bine de 22 de ani și pe teritoriul a 29 de ţări.Cu alte cuvinte, această carte se bazează pe experienţă, nu pe teorie” spune Colette despre începutul călătoriei ei în cartea ce a devenit una de referință în literatura ce se compune din cărțile de meditație ghidată.

”Legea Atracţiei te asigură doar că îi vei observa pe cei ce vibrează la nivelul tău și îi vei trece cu vederea pe toţi ceilalţi. Aşadar, cu ce cântec vei intra în armonie?.” este întrebarea plină de înțelepciune și de motivație a autoarei pentru cititorii ei.

REVIEW-URI

Rating general
5 (1 review)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
pentru cei interesati..este fff buna!!!

Produse noi - Dezvoltare personala

12,91 lei
14,35 lei (-10,03%)
22,95 lei
27,00 lei (-15%)
31,20 lei
39,00 lei (-20%)
24,65 lei
29,00 lei (-15%)
Created in 0.290 sec