Farmacologie pentru moase si asistenti medicali. Note de curs. Editia a 2-a

Farmacologie pentru moase si asistenti medicali. Note de curs. Editia a 2-a
-10%
Preț: 31,18 lei
34,65 lei (-10,01%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2016
Pagini: 188

DESCRIERE

Farmacologie pentru moase si asistenti medicali. Note de curs. Editia a 2-a.
 
In acesta editie sunt prezentate notiunile esentiale pe care cei care studiaza in acest domeniu ar trebui sa si le insuseasca si sa le detina in domeniul farmacologiei fundamentale. S-a urmarit cunoasterea principalelor clase de medicamente, a notiunilor de baza privind farmacocinetica si farmacodinamia majoritatii claselor de substante active, precum si a indicatiilor, reactiilor adverse si incompatibilitatilor acestora.
Sunt expuse si masurile terapeutice de baza care trebuie urmate in anumite urgente medicale, cum ar fi socul anafilactic, crizele hipertensive sau unele intoxicatii medicamentoase. Aceasta carte este utila si celor care au absolvit deja facultati sau colegii in domeniu, precum si tuturor celor care doresc sa-si aprofundeze cunostintele de farmacologie.

Cuprins: Farmacologie generala. Farmacologia sistemului nervos vegetativ. Farmacologia sistemului nervos central. Influentarea sistemului autacoid (umoral) si a functiei hormonale. Medicatia metabolica. Medicatia aparatului cardiovascular. Medicatia aparatului respirator. Medicatia aparatului digestiv. Medicatia sangelui. Medicatia aparatului genital. Analgezicele, antipireticele si antiinflamatoarele nesteroidiene. Notiuni generale privind distrugerea fizica si chimica a microorganismelor– dezinfectantele, antisepticele si sterilizantele. Chimioterapicele antimicrobiene.

Adresabilitate: Studenti ai Facultatilor de moase si asistenti, cursanti ai scolilor sanitare postliceale, asistenti medicali, moase, fiziokinetoterapeuti.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.141 sec