Farmacopeea Romana - editia a X-a
141,75 lei
157,50 lei (-10%)

Farmacopeea Romana - editia a X-a

Farmacopeea Romana - editia a X-a
-10%
Anul publicării: 2012
Pagini: 1316
Format: 16/70x100
Preț: 141,75 lei
157,50 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului

DESCRIERE

Farmacopeea Româna - editia a X-a
 
Aceasta editie a Farmacopeei Române, structurata intr-un singur volum, ca si editiile anterioare, marcheaza o sporire a calitatii medicamentului românesc si o aliniere a acestuia la prevederile ultimelor editii ale farmacopeelor de circulatie internationala. Lucrarea, al carei continut si forma de redactare prezinta numeroase aspecte noi, prezinta monografii individuale de substante, produse vegetale si preparate farmaceutice, monografii generale pentru preparate farmaceutice si pentru metodologia generala de analiza, precum si capitolele:
 
Solutii volumetrice, Indicatori, Reactivi, Standarde si Tabele. Ordinea de expunere a monografiilor individuale este cea alfabetica, iar monografiile de preparate farmaceutice sunt intotdeauna precedate de monografia generala respectiva. Monografiile noi introduse in FR X sunt inscrise intr-o lista care figureaza in capitolul V. Monografiile pentru metodele de analiza au fost amplificate si completate cu metodologii moderne de analiza din domeniul fizico-chimic. O atentie deosebita a fost acordata capitolului Prevederi generale, care a fost revizuit, structurat in mod diferit si completat cu noi specificatii fata de capitolul Generalitati din FR IX.

Cuprins:
 
Introducere. Comisia Farmacopeei Române (1984-1992). Colaboratori. Monografii si tabele noi introduse in FR X. Monografii si tabele din FR IX si Suplimente care nu mai figureaza in FR X. Titlurile monografiilor si tabelelor din FR IX si Suplimente care au fost modificate in FR X. Prevederi generale. Prescurtari si simboluri. Monografii – Monografii individuale pentru substante, produse vegetale si preparate farmaceutice si monografii generale pentru preparate farmaceutice. Monografii – metode generale de analiza. Solutii volumetrice. Indicatori. Reactivi. Standarde. Tabele.

Adresabilitate: Farmacisti, farmacologi, medici de toate specialitatile, studenti.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

36,86 lei
40,95 lei (-9,99%)
Created in 0.172 sec