Infractiuni contra vietii, integritatii sau sanatatii persoanei

Infractiuni contra vietii, integritatii sau sanatatii persoanei
-15%
Preț: 33,92 lei
39,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-18-0378-1
Anul publicării: 2014
Pagini: 272
Categoria: Drept penal

DESCRIERE

Viaţa, integritatea corporală şi sănătatea persoanei reprezintă valori fundamentale ale acesteia care se află în centrul protecţiei penale. Noul Cod penal demonstrează importanţa acestor valori, reglementând infracţiunile contra persoanei în Titlul I, spre deosebire de Codul penal anterior în care erau prevăzute după infracţiunile contra siguranţei statului.
Această lucrare prezintă o analiză completă a infracţiunilor contra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanei încercând să surprindă modificările aduse în această materie şi prezentând delicatele probleme doctrinare şi de jurisprudenţă care rămân de actualitate.

Din cuprins

analiza celor 17 de infracţiuni contra vieţii, integrităţii sau sănătăţii persoanei
tratarea infracţiunilor conform schemei clasice de analiză: structura, factorii şi elementele constitutive
bibliografie selectivă
index alfabetic bogat al noţiunilor şi instituţiilor de drept


De ce este necesară lucrarea

Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod penal, în materia infracţiunilor contra vieţii, integrităţii sau sănătăţii persoanei au apărut numeroase modificări, elemente de noutate, noi incriminări care au necesitat o analiză amănunţită. Dreptul la viaţă, integritate corporală şi sănătate al omului a fost din toate timpurile, este şi va fi întotdeauna nu numai preocuparea, ci şi obligaţia fundamentală a oricărei societăţi organizate. În sistemul de drept român acest drept absolut, inalienabil, opozabil erga omnes, a primit consacrarea şi garantarea constituţională.

Despre autori

Horia Diaconescu este doctor în drept, profesor la Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu”, Universitatea din Craiova şi Procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova în structurile Ministerului Public.
Ruxandra Răducanu este doctor în drept şi conferenţiar la Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu”, Universitatea din Craiova.

Public ţintă

Studenţii, masteranzii, doctoranzii, specialiştii din sfera administrării justiţiei penale, dar şi tuturor celor interesaţi de evoluţia mecanismului judiciar penal din România.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.131 sec