Istoria Romanilor vol. I
75,65 lei
89,00 lei (-15%)

Istoria Romanilor vol. I

Istoria Romanilor vol. I
-15%
ISBN: 978-973-45-0609-5
Anul publicării: 2012
Pagini: 1020
Format: 17 x 24 cm
Preț: 75,65 lei
89,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în limita stocului

DESCRIERE

Primul volum al Istoriei ţării noastre tratează elementele de bază ale evoluţiei cultural - istorice, de la apariţia omului pe teritoriul României până la cucerirea romana.
Partea I a acestui volum acoperă cea mai mare durată a Istoriei României, din Paleolitic pâna la prima perioadă a epocii fierului, inclusiv (cap. I - III). Acest interval de timp, de aproximativ un milion de ani, ocupă un loc de primă importanţă în ansamblul istoriei României, aflându-se la temelia întregului edificiu al evoluţiei ulterioare.
Un deosebit interes prezintă, fireşte, particularitătile cultural - istorice ale societăţii umane din spaţiul carpato - danubian din această perioadă, în strânsă legătură cu evoluţia culturilor europene, îndeosebi ale acelora din sud-estul Europei, dar ţi cu civilizaţiile evoluate ale Orientului Apropiat.
Partea a II-a a volumului (cap. IV-X) cuprinde o perioadă relativ scurtă, de circa 600 de ani, în care prezenţa izvoarelor scrise alături de cele arheologice îngăduie o abordare nominală a fenomenelor istorice, în sensul îmbinării evoluţiei culturale cu cea a faptelor propriu-zise.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.112 sec