Istorie. Compendiu pentru bacalaureat si admitere in invatamantul superior

Istorie. Compendiu pentru bacalaureat si admitere in invatamantul superior
-15%
Preț: 32,30 lei
38,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-615-409-3
Anul publicării: 2016
Pagini: 284
Categoria: Clasa a XII-a

DESCRIERE

Istorie. Compendiu pentru bacalaureat si admitere in invatamantul superior. Editura Hoffman
 

Bogata experienţă didactică desfăşurată la catedră, de-a lungul a aproape 40 de ani de către autori, la care se adaugă o prodigioasă activitate ştiinţifică, se regăsesc în cuprinsul acestei lucrări compediu.
Lucrarea sintetizează întreaga ISTORIE a poporului român de la formarea acestuia până în prezent.


Modalitatea de prezentare este inedită, prin cuprindere într-un tot, bine sudat, a faptului pur istoric, completat de o importantă cronologie.


La toate acestea autorii adaugă evaluări, pentru absolvenţii aflaţi in faţa examenului de bacalaureat sau al examenului de admitere în facultăţile de profil, precum şi teste destul de complexe şi dificile. Fiecare capitol din cele patru, divizate în subcapitole diferenţiate este întregit de cronologii, sau repere cronologice, cum le denumesc autorii, iar la sfârşitul volumului este adăugat un dicţionar de termeni istorici. Elaborarea acestei lucrări pentru admiterea la Academia de Poliţie şi bacalaureat a fost concepută ca un instrument cu profunde valenţe formative, solicitând elevilor capacitatea de a analiza şi interpreta cele mai importante date şi evenimente istorice. Testele sunt concepute cu întrebări cu trepte de dificultate, de genul: alegeţi varianta corectă, analizaţi cele două părţi ale frazei sau aşezaţi în ordine cronologică. Aşa cum este concepută, lucrarea vine în sprijinul elevilor şi a profesorilor de specialitate pentru realizarea integrală a obiectivelor programei de istorie, fiind un util instrument de lucru. Testele de evaluare pentru bacalaureat nu au fost rezolvate, dându-le in felul acesta, posibilitatea elevilor, să-şi dezvolte gândirea, limbajul de specialitate, argumentarea ideilor şi respectarea succesiunii cronologice.


Mărturisim că lectura şi mai ales memorarea lor, pentru a face faţă cu brio unui examen de bacalaureat sau de admitere nu este deloc simplă. Adeseori, informaţia atât de fertilă pusă la dispoziţie de autori, atinge cote universitare. Profesorii Ion Ivaşcu şi Dan Bodea consolidează conţinutul acestei lucrări, care este de departe mult mai mult, mai complex decât un compediu, prin evaluările pentru bacalaureat şi admitere la Academia de Poliţie.

Autorii acordă o însemnătate deosebită urmăririi îndeaproape a rolului, poziţiei şi rostului românilor şi al României in viaţa politică internaţională, în evul mediu, în epoca modernă şi în contemporaneitate, cu accent vădit asupra perioadei cuprinse între Criza Orientală, declanşată la sfârşitul veacului al XVII- lea, până la sfârşitul Războiului Rece.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Clasa a XII-a - Cele mai vândute cărți

18,70 lei
22,00 lei (-15%)
Created in 0.137 sec