Noul Cod de procedura civila. Jurisprudenta rezumata

Noul Cod de procedura civila. Jurisprudenta rezumata
-15%
Preț: 55,17 lei
64,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-18-0416-0
Anul publicării: 2014
Pagini: 368
Categoria: Drept privat

DESCRIERE

Noul Cod de procedură civilă a adus cu el texte şi proceduri noi şi în acelaşi timp un context nou pentru vechi texte sau proceduri care s-au păstrat şi astfel apare cu stringenţă, prin prisma interesului particular al celui implicat într-un dosar, cunoaşterea sensului exact al normei. Chiar un text din Noul Cod care păstrează forma din Codul de procedură civilă din 1865 poate avea un nou sens pentru că se manifestă într-un context nou. Experienţa a confirmat că doctrina şi jurisprudenţa dau codurilor previzibilitate, iar lipsa previzibilităţii îi pune în pericol pe cei de bună-credinţă.

Despre lucrare

Selecţia cuprinde 114 decizii, majoritatea fiind definitive, însă şi unele pronunţate în primă instanţă.
Prezentarea hotărârilor a fost realizată în funcţie de aspectul cel mai important procedural reperat în acea speţă, însă titlul fiecărei speţe cuprinde problemele de drept procesual nu în ordinea importanţei, ci în ordinea în care ele sunt rezolvate în acea hotărâre.
Lucrarea este pregătită în aşa fel încât să servească celor care sunt interesaţi de interpretarea NCPC pentru studiul lor, pentru situaţiile lor sau pentru cazurile ce le sunt aduse spre soluţionare ori spre judecare.

Din cuprins

114 hotărâri rezumate având ca bază Noul Cod de procedură civilă
tematica: principiile fundamentale ale procesului civil, acţiunea civilă, participanţii la procesul civil, competenţa instanţelor judecătoreşti, actele de procedură şi termenele procedurale, procedura contencioasă în faţa primei instanţe, căile de atac şi contestaţia privind tergiversarea procesului, arbitrajul, executarea silită, proceduri speciale, legea de aplicare
index alfabetic bogat
lista hotărârilor în funcţie de instanţă


Puncte forte

prima lucrare dedicată integral jurisprudenţei pe NCPC
reprezintă o primă fotografie a practicii de la toate gradele de jurisdicţie
hotărârile sunt atent selectate de un practician al dreptului – dl. avocat Mihail C. Barbu
prezentarea cuprinde elemente esenţiale pentru utilitatea consultării: titlu, legislaţie relevantă, pastilă, indicarea instanţei, sursa hotărârii, rezumatul
format academic pentru folosirea cât mai facilă de către cititor


Despre dl. Mihail C. Barbu

Este avocat în cadrul Baroului Bucureşti şi un colaborator de marcă al Editurii C.H. Beck. S-a impus pe piaţă prin publicarea lucrării Cartea de termene în procedura civilă, lucrare care a ajuns la a 3-a ediţie şi care a marcat prin ediţiile succesive trecerea de la vechea reglementare la Noul Cod de procedură civilă.

Public ţintă

Orice jurist interesat de interpretarea instanţelor asupra prevederilor Noului Cod de procedură civilă.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Produse noi - Drept privat

Created in 0.144 sec