Nu ceda, nu renunta
23,40 lei
26,00 lei (-10%)

Nu ceda, nu renunta

Nu ceda, nu renunta
-10%
Preț: 23,40 lei
26,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2016
Pagini: 224
Format: 13 x 20cm

DESCRIERE

Nu ceda, nu renunta - Viața eroului american, Louis Zamperini, din cartea ”Nu ceda, nu renunța” este și subiectul principal al fascinantului volum ”De neînvins”, scrisă de Laura Hillenbrand. Impresionanta poveste este și bestsellerul american după care s-a ecranizat emoționantul film „Unbroken”, lansat în 2014, sub regia Angelinei Jolie.

O viaţă de povestit

Louis Zamperini a murit la vârsta de 97 de ani, la data de 2 iulie 2014. Cu doar două zile înainte, manuscrisul fusese finalizat şi trimis redactorilor pentru publicarea acestei cărţi motivaţionale. “Dar, din păcate, moartea vine după fiecare dintre noi – chiar și pentru cei ca Louie, care merită să trăiască veșnic.”, spune coautorul David Rensin, cu regret că nu au putut sărbători împreună lansarea cărţii motivaţionale pentru care lucraseră timp îndelungat.

“Ce ai făcut după război? Care este secretul tău pentru o viaţă mai bună? Ce rol are credinţa în asta?Cartea de dezvoltare personală, Nu ceda, nu renunța (Don’t give up, don’t give in) este răspunsul lui Louis Zamperini la aceste întrebări.Nu este uşor să îţi găseşti motivaţia când te prăbuşeşti cu avionul, când pluteşti în derivă pe o plută în ocean în timp ce rechinii îţi dau târcoale sau când eşti captiv şi torturat într-un lagăr de prizonieri. Nu mai există timp pentru meditaţie. În cartea de dezvoltare personală, Nu ceda, nu renunța (Don’t give up, don’t give in) învăţăm că tot ceea ce putem face este să ne păstrăm sănătatea mintală şi să ne rugăm să supravieţuim. Reîntors acasă și confruntându-se cu proprii demoni, marcat de sechelele lăsate în urmă de război și suferind de sindromul de stres posttraumatic, Zamperini și-a găsit pacea și vindecarea, grație soției sale Cynthia, în universul credinței, înțelegând că iertarea este tămăduitoare, și deci nu-ți poți trăi cu adevărat viața până ce nu-i ierți pe cei care te-au rănit, ori ți-au provocat suferință, acceptarea fiind singura cale spre mulțumire. Dar, mai mult decât atât, el a decis să profite de experiențele lui, și îndeosebi de învățămintele pe care le-a tras din acestea pentru a-i ajuta și îndruma și pe alții, ținând prelegeri și discursuri motivaţionale de-a lungul vremii și punând bazele unei tabere pentru tinerii cu probleme, Victory Camp.
Important nu e cum câştigi, ci cum pierzi

În cartea de dezvoltare personală, Nu ceda, nu renunța (Don’t give up, don’t give in) , Louis Zamperini istoriseşte şi cursa de atletism, de după terminarea liceului, la care a luat parte, fiind înscris de fratele său la competiţia Compton Invitational ţinută la stadionul Memorial Coliseum din Los Angeles, în 1936. Fair-play-ul şi motivaţia nu i-au lipsit încă de pe atunci. Chiar dacă a pierdut, după trei ani de la prima victorie, el şi-a felicitat adversarul, pe Norman Bright. „M-am întrebat de multe ori cum aş reacționa atunci când voi pierde. Mi-ar fi ruşine? Aș fi plin de resentimente? Aș fi furios? Sincer, habar n-aveam.” (Louis Zamperini)Sportul a fost şi va fi întotdeauna o metodă de dezvoltare personală. Este nevoie de o voinţă sâcâitoare, de multă pasiune şi disciplină. Cazul lui Zamperini nu implică disciplina în afara pistei de atletism, însă cu răbdare şi motivaţie, odată cu înaintarea în vârstă, trupul şi mintea s-au educat, au evoluat, născând astfel, ceea ce putem numi ca fiind mens sana in corpore sano (o minte sănătoasă într-un corp sănătos). Înţelepciunea căpătată de Louis Zamperini este un exemplu de motivaţie, prezentat în această carte de dezvoltare personală, Nu ceda, nu renunța (Don’t give up, don’t give in) . Chiar dacă această nevoie de competiţie şi de recunoaştere a fost întreţinută de fratele său, Pete, toată această pregătire sportivă l-a ajutat pe mai departe, chiar dacă la acea vreme nici nu bănuia ce aventuri îi rezervă viaţa.

Pregătirea îţi determină supravieţuirea

Citind această carte de dezvoltare personală, Nu ceda, nu renunța (Don’t give up, don’t give in) , ne dăm seama că felul în care alegem să privim și să înțelegem încercările și greutățile pe care ni le pune dinainte destinul ține numai și numai de noi. Confruntat cu adversități după adversități, Zamperini ar fi putut să renunțe, să se dea bătut de o mie de ori. În schimb, el a ales să se motiveze şi să vadă fiecare neșansă ca pe o provocare pe care era determinat să o depășească: ”Câteodată, ceea ce percepem drept o pierdere în final se dovedește a fi un câștig, iar uneori un câștig este o pierdere. Încerc să nu mă grăbesc să judec nicio situație, preferând în schimb să am răbdare și să privesc în perspectivă, pentru că sunt de părere că, în final, toate lucrurile vor merge spre bine.”

Ai încredere în ceea ce eşti motivează-te!

În cartea de dezvoltare personală, Nu ceda, nu renunța (Don’t give up, don’t give in) , ne este prezentat şi un episod dramatic din largul oceanului, când Zamperini împreună cu alţi colegi s-a prabuşit cu avionul şi a plutit în derivă pe o plută. Oare de câtă motivaţie ai nevoie pentru a te menţine puternic din punct de vedere psihic, în momentele când, pe sub pluta în care te afli, rechini înfometaţi îţi dau târcoale? Probabil că stadiul dezvoltării personale al fiecărui individ cântăreşte enorm în astfel de situaţii şi, în unele cazuri, ajungi să fii cel care vânează rechini...........
...............

REVIEW-URI

Rating general
4 (1 review)
5 stele
0
4 stele
1
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
4
.

Produse noi - Dezvoltare personala

12,91 lei
14,35 lei (-10,03%)
22,95 lei
27,00 lei (-15%)
Created in 0.230 sec