Saundarya-Lahari. Oceanul de frumusete

Saundarya-Lahari. Oceanul de frumusete
-15%
Preț: 20,40 lei
24,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-19300-6-0
Anul publicării: 2017
Pagini: 272
Format: 13 x 20 cm
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Saundarya-Lahari. Oceanul de frumusete
 

Exista o multitudine de interpretari si comentarii ale acestei lucrari, dar fara indoiala ca cele mai bune dintre acestea sunt cele care ofera o traducere ad litteram si yantrele, deoarece altfel ritualul de venerare nu ar putea fi executat corect si nici nu s-ar putea obtine rezultatele dorite.

 

De multe ori s-a afirmat ca Saundarya-Lahari ar fi compusa din doua parti. Prima dintre ele, care contine sutrele 1-41, descrie experienta mistica a unificarii lui Shiva cu Shakti si fenomenele rezultate din aceasta. Lucrarea incepe cu afirmatia: Doar atunci cand Shiva este unit cu Shakti, El are puterea de a crea. Aceasta prima parte este denumita deseori si Anandalahari, oceanul de beatitudine. Sutrele 42-103 sunt mult mai concise, descriind frumusetea fizica a Zeitei. Cea de-a doua parte a primit de nenumarate ori numele de Saundaryalahari. Majoritatea invatatilor se refera la aceasta lucrare ca la un intreg ce poarta numele de Saundaryalahari.

 

Toata cartea este patrunsa de filozofia Shivaismului casmirian facand din ea un instrument extrem de important pentru cel care vrea sa inteleaga si sa acceada la niveluri mai inalte de spiritualitate.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.143 sec