Scurta istorie a tuturor. Ce povesti spun genele noastre

Scurta istorie a tuturor. Ce povesti spun genele noastre
-10%
ISBN: 978-606-722-270-8
Anul publicării: 2017
Pagini: 432
Format: 14,5 x 20,5 cm
Categoria: Istorie
Preț: 49,50 lei
55,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului

DESCRIERE

Scurta istorie a tuturor. Ce povesti spun genele noastre
 
Povestea aceasta este despre tine.

Spune cine ești și cum ai apărut. Este povestea ta unică, la fel cum unică este pentru fiecare dintre cei 100 de miliarde de oameni moderni care au văzut vreodată lumina zilei. În același timp, este povestea noastră colectivă, pentru că fiecare purtăm în genom istoria speciei – nașteri, morți, boli, războaie, foamete, migrații și sex din belșug.

De la prima descifrare, în 2001, genomul uman a făcut obiectul unei multitudini de afirmații, contraafirmații și mituri. De fapt, după cum explică Adam Rutherford, genomurile noastre trebuie citite nu ca pe manuale de instrucțiuni, ci ca niște poeme epice. ADN-ul determină mult mai puține despre noi ca indivizi decât ni s-a spus, dar enorm de multe despre noi ca specie.

În această călătorie captivantă prin peisajul tot mai vast al geneticii, Adam Rutherford ne dezvăluie ce ne spun genele despre istorie și ce ne spune istoria despre gene. De la oameni de Neanderthal la crimă, de la capetele roșii la rasă, de la regi morți la ciumă, de la evoluție la epigenetică, volumul de față este un portret nou, care iluminează și desființează mituri, al nostru așa cum suntem și al devenirii noastre.

Magistrală, informativă și fermecătoare.
PETER FRANKOPAN

Amplă, plină de spirit și de surprize și presărată cu revelații sclipitoare. Rutherford dezvăluie istoria epică a speciei umane, înscrisă în ADN.
ALICE ROBERTS

Genetica ne deschide calea spre trecut mai larg ca niciodată. Adam Rutherford pune genele la locul lor din genealogie cu mare talent.
MATT RIDLEY

Încântător de captivantă, spirituală, bine informată și profundă. Rutherford înlătură mai bine decât oricare alt autor ceața din jurul geneticii și ne prezintă ce are de spus genetica modernă despre identitatea, istoria și viitorul nostru.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Istorie

Created in 0.143 sec