SISSI. Biografia Imparatesei Elisabeta de Austro-Ungaria

SISSI. Biografia Imparatesei Elisabeta de Austro-Ungaria
-20%
Preț: 31,92 lei
39,90 lei (-20%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-8623-57-3
Anul publicării: 2015
Pagini: 200
Format: 16,5 x 22 cm

DESCRIERE

„Elisabeta, Împărăteasa Austro-Ungariei, a fost o femeie complexă şi ciudată, sceptică până la nihilism, ironică până la sarcasm şi liberă până la capriciu. Mult prea liberă pentru epoca ei.
A fost frumoasă, inteligentă, cultă şi seducătoare. A fost rebelă, nemulţumită, melancolică şi încăpăţânată. Solitară şi maniacă. Niciodată nu s-a supus vreunei constrângeri. A detestat palatele şi Curtea. A urât convenţiile şi normele. A dispreţuit frivolitatea. A fugit de ceremonii şi de evenimentele sociale. A refuzat să se afişeze în public şi şi-a ascuns chipul sub văluri şi evantaie mari. I-a dispreţuit pe nobili, pe regi, pe militari şi pe papi. S-a declarat anticlericală, antimilitaristă şi antimonarhică. A crezut că mariajul este o formă de sclavie.
I-a respectat pe nebuni. A iubit, mai presus de orice, vârfurile munţilor şi marea, singurătatea şi liniştea. A făcut gimnastică în fiecare dimineaţă, a fumat în anumite perioade şi a băut halbe mari de bere în cârciumi. N-a pus prea mult preţ pe viaţă.”

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Produse noi - Memorii, jurnale, corespondenta

Created in 0.114 sec