Tratat de microbiologie clinica. Editia a III-a

Tratat de microbiologie clinica. Editia a III-a
-10%
Preț: 137,03 lei
152,25 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2017
Pagini: 1250
Format: 16/70 x 100
Categoria: Microbiologie

DESCRIERE

Tratat de microbiologie clinica. Editia a III-a - 2017
 
Restructurarile operate in aceasta editie a tratatului raspund mutatiilor actuale in patologia infectioasa, reflecta progresele investigatiei microbiologice si urmaresc exigentele din noul Curriculum de pregatire in specialitatea Medicina de laborator. A fost actualizata taxonomia si importanta in patologie a multor microorganisme. Au fost reconsiderate in prezentari corespunzatoare: sistemele comerciale microtest de identificare rapida a microorganismelor cu semnificatie clinica, metodele de biologie moleculara devenite curente in practica multor laboratoare pentru depistari, identificari, caracterizarea sensibilitatii la antibiotice si tipizari ale microorganismelor importante in patologia infectioasa.
 
Diagnosticul micozelor este actualizat si ilustrat cu fotografii de mare acuratete si s-a introdus un capitol privind diagnosticul infectiilor determinate de bacterii si fungi cu perete defectiv. In sfarsit, principiile managementului de calitate si economic al laboratorului de microbiologie clinica au fost mai clar marcate si actualizate.
 
Cuprins: I. Generalitati. II. Investigarea etiologica a principalelor sindroame infectioase. III. Aportul laboratorului clinic la initierea si monitorizarea terapiei antimicrobiene. Rezultatele testarii de rutina a rezistentei la antibiotice ca tezaur public pentru supravegherea si controlul rezistentei la antibiotice. IV. Metode imunologice. Metode ale biologiei moleculare. Metode cromatografice si de developare enzimatica in microbiologia clinica. V. Identificarea microorganismelor in laboratorul clinic. VI. Medii de cultura. Teste de identificare. Coloratii. Diluanti. Adresabilitate: Medici de laborator, rezidenti, microbiologi, infectionisti, rezidenti, studenti.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.126 sec