Cartile ajuta in slefuirea noastra, in educatia noastra, in perfectionarea felului nostru de a trai. Poate aparent paradoxal vei spune ca pledoaria mea despre carti este invechita sau chiar depasita insa eu continui sa cred ca este eficienta. Autorii intruchipeaza in cartile lor personaje contemporane sau personaje de care ne putem apropia cu sensibilitatea de azi incat acestea devin actuale si nu mai este o surpriza ca deseori ne regasim in ele. Uneori chiar noi devenim personaje pentru ca nu-i asa, avem fiecare un trecut, avem amintiri, la care adaugam ceva nou si astfel ne modelam mereu, continuu.
 
 
 
Deschide o carte si vei vedea ca citind, cuvintele au importanta, cu fiecare pagina frumusetea textului te captiveaza si reuseste sa-ti dea sugestii complexe despre viata. Opera in sine transpune gandirea si simtirea autorului, depaseste neprevazutul si este mai importanta chiar decat viata acestuia. O carte de valoare rezista multa vreme, va fi importanta pentru fiecare generatie, iar aceasta o va aprecia si o va recunoaste prin felul ei de a o vedea, proprie specifica. Si scriitorii de azi sunt intr-adevar talentati, oamenii apreciaza si creatia contemporana a acestora, deoarece ei inventeaza un alt limbaj prin care transmit ceva nou in maniera lor inedita.
 
Chiar daca oamenii de cultura in varsta isi amintesc de scriitorii de altadata cu multa dragoste accepta binevoitori sa experimenteze si ceea ce ofera autorii din epoca de fata. Asa si noi cititorii cautam carti noi, lucru care este esential pentru dezvoltarea noastra mai ales cand reusim sa gasim ceva durabil.
 
Cautarea ar trebui sa urmareasca intotdeauna o descoperire a operei autorului care sa fie accesibila oamenilor si care sa ne introduca in universul inedit creat de acesta. Un astfel de univers nu poate fi creat decat de un artist, de un bun profesionist, care sa fie inainte de toate om, sa aiba inteligenta, o caldura sufleteasca si o noblete a sentimentelor.
 
Ca in orice arta si in cea a scrisului apare necesitatea de a propune cititorilor perfectiunea, ce se exprima prin maiestrie, inedit si natural. In carti autorii folosesc un anumit limbaj care poate fi descifrat de cei ce il citesc cu atentie astfel incat sa ajunga sa-l inteleaga. Artistii mari nu sunt sofisticati, ci dimpotriva ei sunt oameni simpli, modesti, comunicativi, ei se remarca prin eleganta caracterului si nu cauta sa foloseasca un limbaj excesiv de intelectualizat.
 
In prezent oamenii au posibilitatea de a achizitiona cartile dorite din magazinele online de carte, ce sunt foarte utile pentru cei care nu au timp pentru a ajunge la un magazin unde sunt comercializate carți. Cei care doresc sa viziteze o librarie online vor avea surpriza placută de a descoperi ca pot cumpara aproape orice carte care se gaseste si in librarii, in plus vor avea avantajul de a nu pierde timp pentru a o cauta pe rafturi.
 
Parintii pot achizitiona pentru copiii lor si manuale scolare ceea ce le va permite sa castige mult timp liber. Ei pot sta comod in fotoliu si accesa astfel de site-uri online cu mouse-ul, pot selecta cartile dorite si le pot achiziționa pe Internet. Astfel de magazine online de carte ofera o gama larga de produse si pot oferi destul de des reduceri sau bonusuri pentru a atrage clientii.
 
Prin achizitionarea de carti pe Internet se economiseste timp, se pot urmari diverse produse, se poate beneficia de surprizele oferite de furnizori spre a atrage clientii (ex. reduceri), se pot compara preturile la produse la diferite magazine virtuale de acest fel. Desigur atunci cand faci cumparaturi online trebuie sa platesti pentru transport si sa ai rabdare un anumit timp pentru livrarea coletului.
 
Sunt librarii online de carte ce ofera livrare rapida, transport gratis (pentru un anumit numar de produse), preturi rezonabile la carti, mai multe metode de expediere. In general preTurile la cartile cumparate pe internet sunt mai mici comparativ cu cele din librariile in lumea reala. Uneori platesti mai putin pentru livrarea produsului decat platesti pentru a ajunge la un magazin de vanzare a acestor produse in oras. Furnizorul poate oferi reduceri, oferte exclusive, garantie pentru produse, posibilitatea de a returna produsul inapoi in cazul in care acesta are un defect.