Cartile reprezinta in viata noastra un element central al crearii unui psihic sanatos a unei culturi generale, este sprijinul in cazul unei decaderi nervoase, poate uneori este ceva mai mult decat un profesor deoarece cu ajutorul ei putem sa descoperim lucruri noi.
Cartea este un mod de comunicare si reprezinta o ordonare a cuvintelor la formele lor cele mai expresive. A scrie este o arta deoarece trebuie sa ai dar pentru a putea sa realizezi ceva de calitate. Trebuie sa stii sa impletucesti sa aranjeti cuvintele in asa fel incat cititorul sa fie atras de ceea ce citeste, si sa aiba posibilitatea sa invete ceva din continutul lecturii. Sentimentele pot fi exprimate prin cuvinte dar nu oricare dintre ele ci doar acelea ce provin din inima si care sunt una si una cu ceea ce simte autorul.
Cartile pe care le gasim in librarie sunt un sprijin, acestea ne ajuta sa intelegem si sa patrundem in tainele lumii, a universului. In filele ei putem descoperi sfaturi, putem culege intelepciune, ne putem “adăposti” de gurile rele.
Un gen literar de carti pentru copii se adreseaza unui anumit segment de varsta, respectiv celor aflati la anii copilariei sau ai adolescentei. Prima specie a acestui gen o constituie basmele. Ele au circulat, initial, pe cale orala, fiind apoi culese, si, dupa modelul celor populare, au fost scrise basmele culte. Primele scrieri pentru tineret, se adresau, in acelasi timp, adolescentilor si adultilor.
Libraria devenita traditionala intr-un timp destul de scurt, Librarie-cartionline. net s-a infiintat din dorinta de a veni in intampinarea oamenilor ocupati si interesati in achizitionarea celor mai noi aparitii in domeniul cartilor, si nu numai a cartilor, chiar si a rechizitelor scolare si jucariilor.


Powered by Rominfoactiv