Fructe exotice, produse de o specie de palmier, curmalele sunt nu numai gustoase, dar reprezinta si o sursa importanta de carbohidrati.
http://www.5fructe.ro/produs/curmale-uscate-fara-samburi-1-kg--i12
Sunt bune energizante, avand un continut de pană la 70% fructoza - inlocuitor ideal al zaharului pentru cei dependenti de dulciuri.
Unele dintre fructele cu cel mai bogat continut de fier, curmalele uscate, ca parte a dietei zilnice, sunt un ajutor de nadejde pentru fetele si femeile expuse anemiilor feriprive, atat pe durata ciclului menstrual, cat si odata cu apropierea menopauzei.
Doar sapte curmale asigura mare parte din necesarul zilnic de fier.
Cei care doresc sa se ingrase cateva kilograme pot sa consume cu incredere ca desert aceste fructe uscate bogate in calciu, potasiu, fosfor, magneziu si caroten.
Ele sunt un bun remediu si in afectiunile digestive, iar persoanele astenice sau aflate in convalescenta se pot bucura de calitătile lor revigorante. Curmalele intaresc imunitatea si sunt energetice.
O gustare de curmale, asezonate cu putin susan, este o sursa de acizi grasi polinesaturati si de proteine.
Dieta bogata in curmale imbunatateste activitatea cardiaca, combate anemia si insomniile, putand inlocui zaharul si dulciurile rafinate.