Uscarea sau deshidratarea fructelor reprezinta o metoda simpla si ieftina pentru consevarea lor. In plus, in forma de fructe uscate se pastreaza o mare parte din vitaminele continute in fructele proaspete.

Fructele uscate pot fi folosite atat in alimentatie, cat si in tratamentul diferitor boli de inima, rinichi, ficat si stomac. De asemenea, ele sunt utile in mentinerea tineretii si frumusetii.

 

Nutritionistii sustin ca frumusetea pielii si a parului incepe printr-o alimentatie corecta. Fructele deshidratate sunt de mare ajutor femeilor pentru a se mentine frumoase. Doar dupa 10 zile de consumare a fructelor uscate poti observa ca tenul pare improspatat, iar unghiile si parul sunt mai rezistente. Toate acestea datorita continutului bogat in calciu.

 

Este bine de retinut faptul ca aceste fructe uscate se incadreaza in categoria alimentelor concentrate si produselor dulci. Totusi, ele nu contin acel zahar pe care suntem obisnuiti sa il punem in ceai, ci fructoza si glucoza. Fructele uscate sunt calorice, insa nu contin acele calorii "rele", ce sunt intalnite in bomboane si prajituri.

 

Stafidele, caisele, si sunt cele mai cunoscute si consumate fructe uscate. De asemenea, se obisnuieste deshidratarea merelor, perelor, afinelor, zmeurei, visinelor, cocazelor, cireselor, macesului, capsunilor si murelor.