Migdalele sunt recunoscute pentru proprietatile lor antioxidante. La un pret mic migdalele ne ofera proprietati nutritive precum Vitamina E, vitamina B2, magneziu, cupru, potasiu, fosfor. Antioxidantii, precum vitamina E, pot juca un rol in prevenirea afectiunilor cardiovasculare si a cancerului, si in incetinirea procesului de imbatranire.
migdale pretMigdalele crude sunt o sursa excelenta de fibre si proteine de buna calitate, cat si de acizi grasi Omega-3 ce previn sprijina aparatul cardiovascular, previn complicatiile si impiedica formarea cheagurilor de sange.
Magneziul din migdale ajuta la intarirea oaselor si joaca un rol in diferite procese enzimatice din organismul nostru. Migdalele sunt, ca toate alunele, bogate in grasimi nesaturate.
 
Azi, beneficiile consumului de migdale sunt apreciate in intreaga lume si sunt folosite in numeroase feluri: consumate crude ca o gustare sanatoasa; ca ingredient de baza in untul de migdale, laptele de migdale sau faina de migdale; si chiar in multe lotiuni de corp sau arome.
 
Nu trebuie sa va faceti griji pentru grasimile din migdale, consumul lor este chiar indicat in pierderea in greutate, in ciuda continutului lor bogat in calorii.
 
Un studiu a descoperit chiar ca migdalele consumate ca gustare pot reduce foamea si dorinta de a consuma gustari in timpul zilei, iar cand voluntarii care au tinut regim au consumat migdale zilnic si-au redus aportul total de calorii.
 
 Migdalele sunt cultivate preponderent in Italia, Spania Grecia si Statele Unite.

Bibliografie: