Datorita gustului bun, dar si a efectelor terapeutice, consumul de migdale crude trebuie facut in caz de ulcer gastric si in gastritele hiperacide. Motivul il constituie uleiul gras din aceste seminte ce formeaza un soi de pelicula de protectie pe peretele stomacului.
migdale la super pret
De asemenea, protidele din migdale distuge acidul clorhidric, neutralizand aciditatea excesiva. Din acest motiv, durerile si arsurile gastrice se reduc. Si colitele de fermentatie sunt ameliorate datorita substantelor din migdale.
 
Mâncarea de migdale crude este indicată si in cazul tusei convulsive, deoarece acesetea au actiune antispasmodica.

Spre deosebire de alte produse, migdalele sunt recomandate si celor cu probleme de diabet, deoarece au un continut redus de glucide.
Inca un aspect importat la servirea de migdale este faptul ca nu se mesteca in totalitate, astfel ca lipidele nu sunt asimilate in corp.
 
Un pumn de migdale reprezinta o sursa excelenta de magneziu si de vitamina E, de fibre, de potasiu, de calciu, de fosfor si de fier.
 
Mai mult, putem vorbi despre migdale ca despre un medicament gustos, deoarece acestea au acelasi efect ca unele remedii ce ajuta la reducerea nivelului colesterolului.

In general migdalele sunt mancate crude, pot fi insa consumate si in următorul amestec: 30 de samburi de migdale, o lingura cu lapte dulce si o lingurita cu smantana. Acest amestec este excelent contra ulcerului.
 
Migdalele ofera numeroase beneficii pentru sanatatea omului:
  1. Promovează sănătatea sistemului cardiovascular;
  2. Ajută la acoperirea necesarului de proteine ale organismului;
  3. Promovează sănătatea sistemului digestiv;
  4. Ajută să-ți menții pielea tânără și sănătoasă:
  5. Te ajută să ții sub control greutatea corporală;
  6. Este de ajutor în menținerea sănătății oaselor și a dinților;
  7. Poate fi de ajutor în combaterea cancerului și a inflamațiilor;
  8. Te ajută să naști copii sănătoși;
  9. Te ajută să fii plin de energie;
  10. Satisface necesarul de minerale al organismului.
 
Bibliografie: