Abordari psihodinamice ale schimbarii comportamentale

Abordari psihodinamice ale schimbarii comportamentale
-25%
Preț: 26,25 lei
35,00 lei (-25%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-40-0700-1
Editura:
Anul publicării: 2020
Ediția: necartonata
Pagini: 224
Format: 15 x 21 cm
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Abordari psihodinamice ale schimbarii comportamentale
 
Schimbarea comportamentala poate fi vizata direct in psihoterapia psihanalitica? Sau apare doar ca efect al insight-ului si constientizarii aspectelor inconstiente? In volumul de fata, bazandu-se pe dovezi clinice si argumente teoretice, Fredric N. Busch arata cum eforturile de schimbare a comportamentului pot fi o parte a desfasurarii terapiei psihodinamice si pot fi utilizate pentru a spori intelegerea de sine si analiza transferului. Numeroase ilustrari clinice arata modul in care aceste tehnici psihodinamice pot fi utilizate in psihoterapie pe masura ce psihoterapeutul si pacientul colaboreaza pentru a face schimbari concrete in viata pacientului. Scrisa intr-un limbaj accesibil, cartea va permite psihologilor, psihiatrilor, studentilor si tuturor celor care folosesc diferite metode terapeutice sa fie mai eficienti in cabinet.
 
Fredric N. Busch este profesor de psihiatrie la Weill Cornell Medical College si la Columbia University Center for Psychoanalytic Training and Research din New York. A scris numeroase articole si carti despre abordarile psihodinamice ale anxietatii, panicii si depresiei.
 
Elucidarea conflictelor inconstiente si o relatie terapeutica productiva pot contribui la schimbarea comportamentului, insa pacientii (si oamenii in general) adesea cer interventii suplimentare pentru schimbarea comportamentelor. Intr‑adevar, comportamentul se dovedeste adesea destul de rezistent la schimbare, deoarece multi factori contribuie la persistenta tiparelor automate sau obisnuite. - Fredric N. Busch
 
Cunostintele despre inconstient si despre tipurile de conflicte intrapsihice si problemele de personalitate cu care se lupta pacientii ajuta terapeutii sa estimeze si sa identifice atat tipurile de dificultati comportamentale care ar putea aparea, cat si strategiile prin care sa le abordeze. Analistii pot lucra impreuna cu pacientii la clarificarea modului in care evenimentele survenite in perioada de dezvoltare, apararile, fantasmele sau principalele reprezentari ale sinelui si ale obiectului pot interfera cu eforturile de a schimba anumite comportamente. - Fredric N. Busch
 
Cuprins:
 
Prefata
1. Intelegerea schimbarii comportamentale in tratamentele psihanalitice
2. Intelegerea factorilor psihodinamici care impiedica schimbarea comportamentului
3. Identificarea si gestionarea riscurilor in abordarea schimbarii comportamentale
4. Utilizarea tehnicilor psihodinamice in abordarea schimbarii comportamentale
5. Stabilirea unui cadru pentru abordarea schimbarii comportamentale
6. Identificarea factorilor dinamici care contribuie la comportamentele problematice
7. Identificarea comportamentelor alternative
8. Identificarea factorilor care perturba implementarea comportamentelor alternative
9. Lucrul cu sustinerea schimbarilor comportamentale si cu reactia celorlalti
10. Implicarea pacientului in abordarea problemelor omportamentale­specifice
11. Abordarea problemelor comportamentale legate de trauma si de experientele negative din perioada de dezvoltare
Exemple de caz

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Psihologie

Created in 0.118 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.