Accidentul vascular cerebral cardioembolic. Corelatii neurocardiologice

Accidentul vascular cerebral cardioembolic. Corelatii neurocardiologice
-10%
Preț: 47,25 lei
52,50 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2016
Pagini: 400

DESCRIERE

Accidentul vascular cerebral cardioembolic. Corelatii neurocardiologice
 
Volumul reprezintă un subiect de convergență majoră în neurocardiologie, având la bază informațiile științifice actual disponibile și experiența autorilor în problematica AVC cardioembolic, afecțiune pentru care există un interes special, datorită frecvenței ridicate, în continuă creștere, a dizabilităților provocate și a mortalității deosebit de mari pe plan mondial. Monografia are o structură clasic și didactică în 14 capitole, din care mai amplu prezentate sunt următoaroarele subiecte: sursele majore și minore de cardioembolie, locul fibrilației atriale și relația acesteia cu AVC ischemic acut, explorările moderne în diagnosticul AVC cardioembolic, subliniind locul imagisticii cerebrale și al ecocardiografiei, fibrilația atrială și tulburările neurocognitive, problemele prevenției și tratamentului modern al AVC acut, cu referire la terapia de reperfuzie vasculară farmacologică și intervențională.
 
Cuprins: Accidentul vascular cerebral cardioembolic și actualitatea sa. Sursele de cardioembolism cerebral. Fibrilația atrială și accidentul vascular cerebral ischemic. Accidentul vascular cerebral criptogenic. Microembolismul și relațiile cu macroembolismul cerebral. Probleme de fiziopatologie în ischemia și infarctul cerebral. Examenul clinic neurologic în AVC acut ischemic. Explorări moderne în AVC acut ischemic. Explorări moderne în AVC cardioembolic. Stratificarea riscului de AVC și de sângerare în AVC cardioembolic. Evoluția, complicațiile și prognosticul în AVC cardioembolic. Fibrilația atrială și tulburările neurocognitive. Prevenția AVC cardioembolic. Probleme generale și specifice în tratamentul AVC ischemic. Imagistica ilustrativă.
 
Adresabilitate: Medici specialiști în cardiologie, neurologie, radiologie și imagistică, medicină internă, medici generaliști, de alte specialități, rezidenți.
 
Număr figuri32

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.210 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.