Album Maramures – Tara Veche
94,50 lei
105,00 lei (-10%)

Album Maramures – Tara Veche

Album Maramures – Tara Veche
-10%
Preț: 94,50 lei
105,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-8050-34-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Ediția: Cartonată, cu supracopertă
Pagini: 192
Format: 28 x 28 cm
Categoria: Turism

DESCRIERE

Album Maramures – Tara Veche
 
„Maramureș – Țară Veche" este un album elegant, care surprinde cu acuitate nenumărate chipuri ale ținutului istoric al Maramureșului, una dintre cele mai frumoase regiuni geografice și etnoculturale românești.
 

Maramureșul, cu inconfundabilele sale biserici și mândrele porți „înfrânghiate”, cu oamenii săi aspri, sinceri, care sunt stăpâniți de orgoliul lucrului bine făcut, știu să ia moartea peste picior, dar să-și respecte credința și tradițiile, a intrat în vâltoarea modernizării. Ce va pierde această lume din bogăția sa patriarhală, ce va câștiga din alinierea la cerințele mileniului trei? Este greu de dat un răspuns categoric. Dovada rezistenței multiseculare a Maramureșului la influențe de tot felul ne îndreptățește să credem că specificul acestor locuri se va păstra chiar și în tipare noi; vor rămâne obiceiurile și datinile, porțile și bisericile monumentale din lemn, folclorul și portul popular, chiar dacă acesta din urmă va fi „afișat" doar duminicile și de sărbători...

 

Și nu în ultimul rând va rămâne faimoasa ospitalitate maramureșeană, unică în spațiul românesc.

Fotografii Florin Andreescu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Albume

Created in 0.215 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.