Anatomie si fiziologie umana descriptiva si aplicata

Anatomie si fiziologie umana descriptiva si aplicata
-10%
Preț: 41,58 lei
46,20 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2016
Pagini: 420

DESCRIERE

Anatomie si fiziologie umana descriptiva si aplicata
 
Lucrarea de faţă serveşte formării viitoarelor cadre în domeniul de învăţământ sanitar, în oricare disciplină prevăzută în programa analitică. Deci, în învăţământul de profil sanitar, anatomia şi fiziologia umană sunt studiate pentru a deschide o cale înţelegerii fenomenelor morbide, ca localizare, mecanism de producere şi cauzalitate. Aşadar, cunoştinţele de anatomie şi fiziologie trebuie să fie nu numai descriptive, ci şi aplicate, iar datele trebuie puse în serviciul ocrotirii sănătăţii.
 
Volumul are un scop didactic bine definit: să stabilească relaţia între diferitele organe, sisteme, aparate şi funcţiile lor, şi patologia care le afectează. Astfel, elevii se vor familiariza mai uşor cu o cunoaştere logică şi ordonată a fenomenului morbid.
 
Cuprins:
 
Date fundamentale de anatomie, citologie şi histologie. Sistemul osos şi articulaţiile. Sistemul muscular. Sistemul nervos. Analizatorii. Aparatul respirator. Aparatul cardiovascular (circulator) şi sistemul limfatic. Sângele şi limfa. Aparatul digestiv. Aparatul urinar. Aparatul reproducător. Glandele endocrine. Metabolismul. Termoreglarea. Necesarul nutriţional şi energetic. Sistemul imunitar.
 
Adresabilitate: Asistenți medicali, elevi din şcolile postliceale sanitare, nurse, infirmiere.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Manuale scolare - Educatie

Created in 0.161 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.