Boli oculare de urgenta
56,70 lei
63,00 lei (-10%)

Boli oculare de urgenta

Boli oculare de urgenta
-10%
Preț: 56,70 lei
63,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2016
Pagini: 428

DESCRIERE

Boli oculare de urgenta
 
În continuarea lucrărilor care tratează patologia oculară apărute sub redacţia Prof. Dr. Marieta Dumitrache, cartea de față abordează de această dată bolile oculare de urgență, domeniu în care specialiștii oftalmologi care se confruntă cu astfel de cazuri au nevoie de date cât mai clare și cât mai schematic prezentate. Astfel, lucrarea este sistematizată în 6 capitole mari, care cuprind: manifestările clinice în patologia de urgență, examenul oftalmologic în urgență, bolile care reprezintă urgențe absolute, imediate, apoi cele mai frecvente urgențe oculare, dar și acele afecțiuni care nu sunt urgențe, dar care, prin complicaţii și sechele, trebuie urmărite pe termen lung.

Cuprins:Manifestări clinice în patologia oculară de urgenţă: Scăderea vederii. Ochiul roşu. Lăcrimarea şi uscăciunea oculară. Diplopia. Cefaleea. Evaluarea afecţiunilor orbitare. Examenul clinic oftalmologic în urgenţă. Urgenţe oculare absolute: Obstrucţia arterei centrale a retinei (A. C. R.). Arsuri oculare chimice. Urgenţe oculare imediate: Glaucomul acut. Celulita orbitară. Tromboza de sinus cavernos (T. S. C.). Conjunctivite supraacute. Ulcerul cornean cu hipopion. Endoftalmita. Neuropatia optică (N. R. B.) toxică acută. Keratoconul acut. Sindromul Horner. Paralizii oculomotorii. Hemoragia expulsivă.

Urgenţe oculare: Afecţiuni infecţios-inflamatorii ale pleoapelor în urgenţă. Ptoza acută. Exoftalmia, enoftalmia. Urgenţe în afecţiunile infecţios-inflamatorii ale aparatului lacrimal. Conjunctivite acute. Patologia corneană de urgenţă. Patologia uveei în urgenţă. Patologia de urgenţă a cristalinului. Urgenţe în glaucom. Hifema. Ocluzia venoasă a retinei. Urgenţe în afecţiuni maculare. Hemoragia vitreană. Dezlipirea de retină în urgenţă. Afecţiuni ale N. O. în urgenţă. Anomalii pupilare. Traumatisme mecanice ale ochiului. Urgenţa în tumori. Afecţiuni oculare nonurgente, urgenţe prin complicaţii și sechele de supravegheat oftalmologic, de urmărit pe termen lung: Oftalmopatia distiroidiană. Afecţiuni inflamatorii ale marginii libere a pleoapei – Blefarita. Keratoconul. Lentilele de contact – complicații. Episclerite, sclerite. Uveite. Glaucom primitiv cu unghi deschis. Decolarea posterioară de vitros. Amauroza fugace. Boli vasculare ale retinei și afecțiuni infecțios-inflamatorii ale retinei.

Adresabilitate: Medici specialiști oftalmologi, rezidenți.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.192 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.