Boli oculare la copil
71,82 lei
79,80 lei (-10%)

Boli oculare la copil

Boli oculare la copil
-10%
Preț: 71,82 lei
79,80 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2017
Pagini: 672

DESCRIERE

Boli oculare la copil
 
Cartea este o noutate în apariţia editorială, subiectul nefiind foarte abordat pe plan naţional și a fost scrisă în colaborare interdisciplinară de un prestigios colectiv de autori din principalele centre universitare din ţară şi străinătate (S. U. A.), coordonaţi de Prof. Dr. Marieta Dumitrache. Sunt redate aspectele clinice ale principalelor boli oculare la copil, cât şi evoluţiile, complicaţiile, prognosticul acestora, atitudinea terapeutică medicală şi/sau chirurgicală în funcţie de boală, în lumina celor mai recente descoperiri din domeniu, pe baza cercetării unei bogate bibliografii, dar şi prin experienţa personală a fiecărui autor. În final, scopul cărții este acela de a deschide, prin această prezentare foarte schematică, căi noi de abordare a patologiei oculare la copil, atât teoretic, cât și practic.

Cuprins:
 
Evoluția morfofuncțională a ochiului. Examinarea vederii la copil. Simptome oculare. Ochiul roșu la copil. Leucocorie. Infecții oculare. Genetică în oftalmologie. Vicii de refracție. Refracția oculară la copil. Corecția cu lentile de contact silicon hidrogel a viciilor de refracție la copil. Chirurgie refractivă la copil. Anomalii congenitale ale ochiului. Patologia orbitei. Patologia pleoapelor la copil. Patologia conjunctivei. Patologia aparatului lacrimal la copil. Strabism. Ambliopie. Patologia corneei. Uveite. Cataracta la copil. Glaucomul la copil. Forme clinice de glaucom la copil. Distrofii retiniene ereditare. Retinopatia de prematuritate. Anomalii vasculare ale retinei. Dezlipirea de retină regmatogenă la copil. Pupila. Patologia nervului optic. Paralizii oculomotorii. Tumori oculare la copil. Traumatisme oculare. Manifestări oculare în boli generale la copil.

Adresabilitate: Medici specialişti oftalmologi, pediatri, rezidenţi, studenţi în medicină.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.170 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.