Cartea cu teste. Limba si literatura romana - Clasa a X-a

Cartea cu teste. Limba si literatura romana - Clasa a X-a
-10%
Preț: 19,80 lei
22,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2016
Pagini: 200

DESCRIERE

Cartea cu teste. Limba si literatura romana - Clasa a X-a
 
Isi propune sa ofere celor interesati - elevi si profesori deopotriva - cateva modalitati de evaluare utile atatin practica scolara curenta, cat si in pregatirea Examenului de Bacalaureat. Testele au fost concepute avand in vedere competentele generale, competentele specifice si coniinuturile Programei scolare si utilizeaza majoritatea tipurilor de itemi cunoscuti in literatura de specialitate: itemi cu alegere duala si multipla, iiemi de completare si cu raspuns scurt, itemi de asociere (tip pereche), (scurte) eseuri Libere si iteini tip rezolvare de probleme. 

Ca material-suport, au fost folosite cu precadere texte care se regasesc in manulalele scolare aflate in uz, dar au fost selectate si texte complementare, utile pentru obiectivul de evaluare propus, compatibile cu un nivel de competenta mediu al elevilor si care sa permita totodata acoperirea unui numar cat mai mare de continuturi. 
Programa pentru clasa a X-a vizeaza consolidarea acelorasi compeiente generale, vaLori si atitudini mentionate in programa pentru clasa a IX-a si, ca atare, este structurata pe aceleasi domenii de continut. 

Potrivit planurilor-cadru de invatamant in vigoare, disciplinei limba si literature romana ii sunt alocate trei ore pe saptamana in trunchiul comun (TC), la toate filierele, profilurile si specializarile. In afara trunchiului comun, urmatoarele profiluri si specializari au alocata cate o ora pe saptamana in curriculum diferentiat (CD): filiera vocationala - profilul pedagogic, profilul ordine si securitate publica (licee M. A. I.) si profilul teologic (CD tip A); filiera teoretica - profilul umanist (CD tip B). 

Testele acopera intreaga programa, dar, evident, la clasa este recomandat a fi propuse spre rezolvare mai cu seama acele teste care vizeaza filiera, profilul, specializarea si continuturile manualului utilizat. 
Fiecare test a fost construit in raport cu una sau doua competente generale si cu un numar de una pana la maximum trei competente specifice, permitand astfel utilizarea sa diferentiata, in functie de obiectivul de evaluare urmarit: plasamentul, progresul, diagnoza, prognoza etc. 
 
CARTEA CU TESTE PENTRU CLASA A X-A cuprinde: 
- teste pentru evaluarea curenta, care vizeaza principalele tipuri de texte literare, notiunile si tehnicile de analiza si de interpretare menite sa faciliteze receptarea textelor epice, lirice si dramatice (basmul cult, povestirea, nuvela, romanul, poezia epica - fabula, poezia lirica, comedia, drama); 
- teste de antrenament pentru proba scrisa a Examenului de Bacalaureat, care Imprumuta structura subiectelor de examen, obisnuindu-i Inca de-acum pe elevi cu exigentele celui mai important test din viata de liceu; 
- teste de antrenament pentru proba orala a Examenului de Bacalaureat, sub forma unor discursuri de 3 - 5 minute, menite sa formeze un vorbitor de limba romana din ce In ce mai competent.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.168 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.