Ce ar face Confucius
17,64 lei
19,60 lei (-10%)

Ce ar face Confucius

Ce ar face Confucius
-10%
Preț: 17,64 lei
19,60 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 9789738975026
Editura:
Anul publicării: 2019
Ediția: brosata
Pagini: 224
Format: 13 x 20 cm
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Ce ar face Confucius
 

"Când cunoşti un lucru, afirmă că îl cunoşti, iar când nu ştii, recunoaşte că nu ştii. Aceasta este cunoaşterea". Iisus îşi asigură discipolii că "Adevărul vă va elibera". La rându-i, Confucius îi învaţă că "Dacă vorbele nu sunt conforme cu adevărul, atunci nu ai nici o şansă de succes". Cinci sute de ani înainte de sosirea lui Cristos, Confucius a enunţat" dogma cunoscută în China de azi drept "Regula de aur": Nu cere celorlalţi să facă ceva ce ţie nu-ţi place. La fel ca şi Socrate şi Iisus, Confucius a avut curajul să înfrunte autorităţile. Când Ji Kangzi i-a cerut înţeleptului un sfat pentru stăvilirea valului infracţional care cuprinsese Shandongul, Confucius i-a spus răspicat: "Dacă tu însuţi, Ji Kangzi, n-ai fi implicat, nimeni n-ar încerca să fure de la tine... Dacă ai şti ce-i bunătatea, poporul ar fi blând cu tine", a continuat el, uluindu-l pe mandarin.

 

Cu toate acestea, spre deosebire de Iisus, Confucius nu se axa pe probleme spirituale. Când un învăţăcel i-a cerut părerea despre viaţa de după moarte, maestrul l-a repezit. "Abia avem timp să înţelegem viaţa pământească", i-a zis el, probabil cu un rictus. "Cum ar fi posibil să înţelegem moartea?" În principiu, el punea accent pe existenţa imediată, pe arta de a te comporta decent pe parcursul vieţii şi de a aborda problemele esenţiale ale acesteia: adevărul, prietenia, loialitatea, buna guvernare şi conduita, enunţându-le cu atâta înţelepciune şi decenţă încât toată lumea să poată beneficia de ele.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Spiritualitate

32,76 lei
39,95 lei (-18%)
40,00 lei
50,00 lei (-20%)
26,46 lei
29,40 lei (-10%)
23,20 lei
29,00 lei (-20%)
Created in 0.122 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.