Comentariu alegoric al legilor sfinte dupa lucrarea de sase zile

Comentariu alegoric al legilor sfinte dupa lucrarea de sase zile
-20%
Preț: 20,80 lei
26,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 973-7970-60-8
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: brosata
Pagini: 256
Format: 13 x 20 cm
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Comentariu alegoric al legilor sfinte dupa lucrarea de sase zile
 

Acest opus face parte dintr‑un corpus de aproximativ 50 de scrieri, redactate in greaca si cuprinzand comentarii biblice foarte apropiate de omiliile rabinice cunoscute sub numele de midrasim. Este o carte foarte importanta pentru studiul inceputurilor patrologiei crestine, de vreme ce comentariile philoniene au fost imitate de primii scriitori bisericesti: Origen si Clement Alexandrinul si, prin intermediul lor, de Sfintii Parinti: Grigorie de Nyssa, Dionisie Areopagitul, Ambrozie, Maxim Marturisitorul etc.

 

Desi autorul sau n‑a fost un scriitor crestin, interpretarile sale se apropie foarte mult de cele date de crestini Vechiului Testament. Comentariul ... este de asemenea important prin faptul ca se constituie poate intr‑un prim exemplu de intertextualitate: el face dovada ca se pot citi, unele prin altele, textele fundamentale a doua (cel putin) culturi, scrierile filosofilor greci (cu precadere cele presocratice, stoice, platonice si aristotelice) si cele sacre ebraice (Geneza, Exodul, Numerii, Leviticul si Deuteronomul).

 

Cartea aceasta poate fi utila si celor ce sunt preocupati de studiul comparat al mentalitatilor si al ideilor filosofice si religioase, fiindca autorul ei pune in lumina punctele comune, in care se intalneste gandirea grecilor cu cea a evreilor, ca si punctele care le deosebesc fundamental. De fapt Comentariul... este o imagine a Alexandriei elenistice in care au coexistat si s‑au influentat reciproc, migrand unul spre celalalt si contribuind unul la evolutia celuilalt, doua vechi modele culturale si prin excelenta particulare, prin esenta lor unul filosofic, bazat pe exercitiul ratiunii si unul teologic, bazat pe exercitiul pietatii si al credintei si pe Legamantul cu Dumnezeu IAHVE.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Diverse

31,50 lei
35,00 lei (-10%)
28,80 lei
36,00 lei (-20%)
27,20 lei
34,00 lei (-20%)
23,20 lei
29,00 lei (-20%)
31,20 lei
39,00 lei (-20%)
Created in 0.131 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.