Confidentele unui ambasador
41,65 lei
49,00 lei (-15%)

Confidentele unui ambasador

Confidentele unui ambasador
-15%
Preț: 41,65 lei
49,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-728-691-8
Anul publicării: 2016
Pagini: 849
Format: 13 x 20 cm
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Confidentele unui ambasador
 
Anatoli Dobrînin a sosit la Washington în 1962 – în vârstă de 43 de ani, a fost cel mai tânăr ambasador sovietic în SUA din toate timpurile – și a rămas în funcţie pe durata mandatelor preşedinţilor KENNEDY, JOHNSON, NIXON, FORD, CARTER, REAGAN.
Dobrînin a devenit principala cale prin care Casa Albă și Kremlinul au schimbat idei, au negociat în secret și au aranjat întâlniri la nivelul cel mai înalt. Deşi prezintă aspecte inedite din interiorul Biroului Politic de la Moscova, Confidențele unui ambasador sovietic la Washington se referă în principal la nivelurile de la vârf din Washington.
 
„Adevărata istorie a Războiului Rece este o dramă umană. Dobrînin a fost martor ocular la mare parte din ea – a participat la toate summiturile sovieto-americane dintre anii 1955 și 1990 – și a privit spectacolul cu un ochi detașat, uneori nedumerit… Cu certitudine cel mai important diplomat al epocii Războiului Rece… Dobrînin este un fin analist și un povestitor minunat.”
Washington Post
 
„Niciun alt ambasador din epoca modernă n-a jucat un asemenea rol îndelungat și crucial în afacerile internaționale sau n-a fost pregătit să scrie atât de neinhibat despre ele.”
New York Times Book Review
 
„Dobrînin certifică în aceste pagini că este unul dintre cei mai mari diplomați ai istoriei moderne, care face cinste țării sale și unei tradiții ce se întinde pe multe secole.”
Washington Monthly
 
„O lectură fascinantă… o sursă esențială pentru istoricii care încearcă să înțeleagă perioada finală a Uniunii Sovietice.”
 
Foreign Affairs

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.393 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.