Constructorii - O cercetare a istoriei si filosofiei Masoneriei

Constructorii - O cercetare a istoriei si filosofiei Masoneriei
-20%
Preț: 31,20 lei
39,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-111-781-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Ediția: necartonata
Pagini: 288
Format: 13 x 20 cm

DESCRIERE

Constructorii - O cercetare a istoriei si filosofiei Masoneriei
 

O opera clasica a literaturii masonice, Constructorii ne ofera informatii detaliate si atent cercetate despre istoria timpurie a Francmasoneriei. Cu elocventa si patos, J. F. Newton isi exprima in paginile acestei carti crezul sau neclintit in misiunea nobila a fratilor masoni de pretutindeni, constructori in piatra, dar mai ales ai temeliei spirituale pe care se inalta sufletul catre Dumnezeu. El ne vorbeste despre valorile si idealurile pe care s-a cladit acest ordin, despre libertate – ca valoare suprema, indispensabila cautatorului de adevar, dincolo de orice dogme –, despre toleranta, caritate, dar si despre ordine, disciplina, munca asidua pentru implinirea acestor idealuri. O adevarata lectie de spiritualitate, spirit civic si moralitate, aceasta carte este nepretuita prin mesajul pe care il transmite omenirii, care este si astazi la fel de actual.

*

Realizata in urma unui mandat incredintat de catre Marea Loja din Iowa, o copie a acestei carti trebuie inmanata fiecarei persoane careia ii este conferit gradul de Maestru Mason in interiorul acestei Mari Jurisdictii. Este evident ca aceasta intentie a determinat metoda si organizarea cartii, ca si continutul acesteia, tinta fiind de a informa tanarul care intra in Ordin de antecedentele Masoneriei, dezvoltarea, filosofia, misiunea si idealul ei. Pastrand mereu in minte acest scop, efortul a fost de a pregati o scurta, simpla si vie relatare a originii, dezvoltarii si invataturii Ordinului, scrisa astfel incat sa starneasca un profund interes si un studiu mai serios al istoriei lui si al serviciului adus de acesta umanitatii.

„Masoneria, asa cum o gasim in Evul Mediu, nu era ceva nou. Deja, daca ii acceptam propriile documente, era incaruntita de timp, venind dintr‑un trecut indepartat, aducand un depozit remarcabil de cunostinte legendare. De asemenea, pastra in ele aceleasi simboluri simple, graitoare care, dupa cum am vazut, sunt mai vechi decat cele mai vechi religii din prezent, pe care le‑a primit ca pe o mostenire si le‑a transmis ca pe o comoara. Indiferent ce am crede despre legendele Masoneriei, asa cum sunt relatate in cele mai vechi documente, simbolurile ei, mai vechi decat ordinul insusi, o leaga de cea mai veche gandire si credinta a omenirii. Fara indoiala ca aceste simboluri au pierdut ceva din stralucirea lor in timpurile atat de tulburi pe care le traversam, dar frumusetea lor nu s‑a sters niciodata, trebuind doar sa fie atinse pentru a straluci din nou.”

Joseph Fort Newton

CUPRINS

Cuvant‑inainte         5
Anticamera          29

Partea intai
Profetia

Capitolul I Temeiurile          37
Capitolul II Instrumentele de lucru          47
Capitolul III Drama credintei          65
Capitolul IV Doctrina secreta          79
Capitolul V Colegiile          91

Partea a doua
Istoria

Capitolul I Masonii liberi          109
Capitolul II Meseriasii          135
Capitolul III Masonii acceptati         157
Capitolul IV Marea Loja a Angliei          173
Capitolul V Masoneria Universala          197

Partea a treia
Interpretarea

Capitolul I Ce este Masoneria?          227
Capitolul II Filosofia masonica          243
Capitolul III Spiritul Masoneriei          265

Bibliografie masonica          279

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Filosofie

27,20 lei
34,00 lei (-20%)
29,25 lei
39,00 lei (-25%)
33,75 lei
45,00 lei (-25%)
26,91 lei
29,90 lei (-10%)
57,00 lei
60,00 lei (-5%)
40,96 lei
49,95 lei (-18%)
27,00 lei
30,00 lei (-10%)
41,25 lei
55,00 lei (-25%)
Created in 0.137 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.