Criza de leadership si leacul pietei libere

Criza de leadership si leacul pietei libere
-10%
Preț: 37,80 lei
42,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2017
Pagini: 304
Format: 13 x 20 cm
Categoria: Leadership

DESCRIERE

Criza de leadership si leacul pietei libere
 
Strategia

S-AU SCRIS MU DE CÂRTI PE TEMA STRATEGIEI. OBIECTIVUL meu în acest capitol nu este să acopăr acest subiect pe larg, ci mai curând să prezint integrarea viziunii, a scopului şi a valorilor cu strategia utilizând exemplul BB&T în paralel cu conectarea la strategiile personale şi strategiile organizaţionaie pentru liderii de succes.
 
Punctele pe care le voi discuta sunt relevante în context pentru toate companiile, în special pentru companiile centrate pe cunoaştere.
 
Punctul nostru de plecare ia BB&T (şi punctul de plecare adecvat pentru aproape toate organizaţiile) în crearea unei strategii este premisa că există o singură resursă naturală adevărată: mintea omului.
 
De aici se deduce că avantajul în competiţie constă în mintea angajaţilor tăi, inclusiv In abilitatea de a lua ceea ce ştiu şi de a acţiona în baza acelor cunoştinţe în lumea reală.
 
La BB&T am creat o universitate pentru a atinge acest obiectiv, fn cadrul universităţii, s-a creat un program siste-matic de training pentru a stăpâni slujbele decisive. Pentru a avansa în ierarhie peste nivelul de casier, o persoană trebuie să aibă o combinaţie de experienţe profesionale şi calificări/studii.
 
Completarea procesului are ca rezultat certificarea drept casier expert, Pentru a deveni expert ca reprezentant al relaţiilor cu clienţii/ se solicită aceiaşi tip de combinaţie între experienţă şi nivelul de studii.
 
Teoretic, un om ambiţios se poate angaja ia nivel de casier şi poate deveni director executiv al BB&T. fn practică, de-a lungul anilor, câţiva casieri au avansat, devenind ofiţeri de credite pentru persoane fizice şi manageri de filiale.

Pentru oamenii din poziţiile de conducere există o serie de cursuri menite să le dezvolte abilităţile de conducere. Este interesant câte organizaţii promovează oameni din slujbe de natură tehnică în roluri de conducere, în absenţa unui training în leadership.
 
Aceasta este o problemă de nivel larg pentru companiile mici, dar companiile mai mari investesc adesea prea puţin în fundamentele training-ulul în management.

Există mai multe aspecte legate de educaţia angajaţilor pe care merită să ne concentrăm. în calitate de director executiv, unul dintre principalele mele obiective legate de BB&T era să comunic şi să consolidez misiunea şi valorile companiei.
 
...
 
... in plus, ne-am educat leadershipul în contextul econo-mic solicitându-le participanţilor la programul nostru de dezvoltare a abilităţilor de leadership să citească Atlas Shrugged*, Economics in one lesson (Economia într-o lecţie**) şi alte cărţi despre principiile care stau la baza unei societăţi libere şi a pieţelor libere.
 
Scopul experienţelor de natură educaţională este de a preda abilităţile adecvate în paralel cu raportarea experienţei educaţionale la viziunea, misiunea şi valorile organizaţiei. Fiecare proces de training este proiectat să realizeze această conexiune integrată.
 
Dacă ai angajaţi bine instruiţi, ar fi o prostie să nu le permiţi să îşi sporească la nivel maxim contribuţia fiindcă nu au autoritatea de a acţiona.
 
Din acest motiv, la BB&T noi conduceam o organizaţie intens descentralizată, factorul de decizie fiind cât se poate de aproape de client. în vederea descentralizării, este esenţial ca angajaţii să fie instruiţi să ia deciziile adecvate. Un eşec clasic este să descentralizezi tară un training adecvat.
 
Acest lucru are drept consecinţă luarea unor decizii proaste, ceea ce creează o reacţie negativă care, în cele din urmă, are ca rezultat crearea unei birocraţii şi mai centralizate.
 
In mod evident, există un act de echilibrare între autoritate şi cunoaştere. Nu este rezonabil să te aştepţi ca un casier să aibă cunoştinţele necesare pentru a se ocupa de o...
 
Din cuprins:
 
Introducere 
 
1 Viziunea 
2 Scopul 
 
PARTEA INTÂI: Valorile în căutarea fericirii 
3 Ancorat în realitate 
4 Raţiunea (Obiectivitatea) 
5 Gândirea independentă (responsabilitatea/creativitatea) 
6 Productivitatea (profitabilitatea) 
7 Sinceritatea 
8 Integritatea 
9 Dreptatea
10 Mândria
11 Stima de sine (Automotivarea) 
12 Lucrul în echipă (susţinerea reciprocă) 
 
PARTEA A DOUA: Cum sâ conduci pentru a dobândi măreţie la nivel personal de organizaţie şi de societate 
13 Rolul emoţiilor 
14 Strategia 
15 integrarea strategiei şi a procesului (managementul calităţii totale/Six Sigma) 
16 Optimismul raţional (pasiune şi o atitudine pozitivă) 
17 Convingeri + Comportamente = Rezultate 
18 Imbunătăţire continuă 
19 Cum să creezi parteneriate de tipul câştig-câştig: fuziuni şi achiziţii
20 Cum sâ devii director executiv şi sâ câştigi o mulţime de bani: autodezvoltarea
21 Leadership eficient înseamnă integrare 
22 Etatism versus viaţă, libertate şi căutarea fericirii
23 Concluzie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.223 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.