Culegere de probleme de algebra pentru clasele IX - XII

Culegere de probleme de algebra pentru clasele IX - XII
-15%
Preț: 21,25 lei
25,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în limita stocului
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 328
Format: 14,5 x 20,5 cm

DESCRIERE

Culegere de probleme de algebra pentru clasele IX - XII
 

Prezenta lucrare a fost elaborată cu scopul de a veni în sprijinul elevilor de liceu care doresc să aprofundeze algebra, precum şi în sprijinul candidaţilor la concursurile de bacalaureat şi admitere în învăţământul superior şi a fost întocmită în conformitate cu noua programă şcolară.

 

Lucrarea conţine peste 3000 de exerciţii şi probleme, prezentate sistematizat pe tipuri de probleme, grupate mai multe sub acelaşi enunţ. Acolo unde a fost posibil, s-a realizat o acoperire cât mai completă a capitolelor tratate, dându-se posibilitatea elevului, ca prin repetiţie şi evaluare să aprofundeze principalele tehnici legate de problemele din capitolele abordate.

 

În prima parte a lucrării sunt prezentate enunţurile problemelor, grupate în 22 de capitole, referindu-se printre altele la: numere reale, ecuaţii, inecuaţii şi sisteme de ecuaţii de gradul întâi şi al doilea, funcţii, numere complexe, progresii aritmetice şi geometrice, polinoame şi ecuaţii de grad superior, matrice şi determinanţi, grupuri, inele şi corpuri.

 

În partea a doua a lucrării sunt prezentate rezolvări ale unora dintre probleme, indicaţii pentru alte probleme, precum şi răspunsurile la alte categorii de probleme.

 

Dintre problemele grupate sub acelaşi enunţ sunt rezolvate complet o parte, urmând ca celelalte să fie lăsate spre rezolvare elevului.

 

Prin anumite probleme cu nivel ridicat de dificultate, lucrarea se adresează şi elevilor care se pregătesc pentru concursurile de matematică, iar prin unele probleme ce pot fi selectate din fiecare capitol, lucrarea este foarte utilă pentru cercurile de elevi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.172 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.