Culegere de probleme de geometrie pentru clasele V - VIII

Culegere de probleme de geometrie pentru clasele V - VIII
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: în limita stocului
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: brosata
Pagini: 256
Format: 14,5 x 20,5 cm
Categoria: Clasa a V-a

DESCRIERE

Culegere de probleme de geometrie pentru clasele V - VIII
 

Lucrarea de faţă a fost elaborată în conformitate cu programele şcolare actuale, cu scopul de a veni în sprijinul elevilor din clasele 5 - 8, părinţilor care doresc să-şi ajute copiii, precum şi profesorilor.

 

Prin conceperea exerciţiilor şi problemelor este stimulată gândirea şi creativitatea elevului şi ajutată dezvoltarea imaginaţiei şi a spiritului de observaţie al acestuia.

 

Lucrarea are o densitate mare de probleme şi exerciţii, prezentate sistematizat pe tipuri de probleme, grupate uneori mai multe sub acelaşi enunţ. Acolo unde a fost posibil, s-a realizat o acoperire cât mai completă a capitolelor tratate, dându-se posibilitatea elevului, ca prin repetiţie şi evaluare să aprofundeze principalele tehnici legate de problemele din capitolele abordate.

 

În prima parte a lucrării sunt prezentate enunţurile problemelor, grupate pe clase și în cadrul fiecărei clase pe  capitole conform programei fiecărei clase, referindu-se printre altele la dreaptă, unghi, triunghi, patrulatere, cerc, relații între puncte drepte și plane, proiecții ortogonale, calcul de arii și volume pentru paralelipipedul dreptunghic, prima dreaptă, piramida regulată, trunchiul de piramidă regulată, cilindrul circular drept, conul, trunchiul de con și sfera.

 

În partea a doua a lucrării sunt date rezolvări ale exerciţiilor şi problemelor mai dificile.

 

Prin anumite probleme cu nivel mai ridicat de dificultate, lucrarea, se adresează şi elevilor care se pregătesc pentru concursurile de matematică, iar prin unele probleme ce pot fi selectate din fiecare capitol, lucrarea este foarte utilă pentru cercurile de elevi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.089 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.