Despre inegalitate. Teoria inegalitatii economice pe intelesul tuturor

Despre inegalitate. Teoria inegalitatii economice pe intelesul tuturor
-10%
Preț: 35,10 lei
39,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-722-210-4
Anul publicării: 2017
Pagini: 249
Format: 14,5 x 20,5 cm
Categoria: Economie

DESCRIERE

Despre inegalitate. Teoria inegalitatii economice pe intelesul tuturor
 

Ce înseamnă „inegalitate economică”? Cum este măsurată aceasta? De ce ar trebui să ne pese? De ce a crescut inegalitatea în Statele Unite? Este creșterea inegalității o trăsătură inevitabilă a capitalismului? Ce ar trebui să facem în legătură cu aceasta?

Despre Inegalitate preia aceste întrebări și, într-un limbaj simplu și clar, aduce în actualitate una dintre cele mai aprinse dezbateri economice și politice ale generației noastre. Economistul american James K. Galbraith se folosește de rezultatele ultimelor sale cercetări legate de inegalitate și explică acest concept într-un mod pe care îl poate înțelege oricine. Autorul îi introduce pe cititori în domeniul inegalității economice vorbind pe larg despre originile filosofice și teoretice ale acestui termen, despre varietatea de concepte folosite pe scară largă, despre indicatorii empirici și despre avantajele și dezavantajele acestora.

Prin intermediul acestei cărți, James K. Galbraith lansează teorii moderne despre cauzele și efectele creșterii inegalității din întreaga lume și propune o serie de măsuri politice.

 

Despre Inegalitate

• furnizează un ghid cuprinzător și clar al uneia dintre cele mai stringente probleme din ultimul timp, bazat pe o investigație originală a creșterii inegalității pe glob;

• introduce cititorii în problematica importantă a inegalității economice, un subiect fierbinte al alegerilor prezidențiale din SUA, din acest an;

• oferă rezultatele unei analizei originale, remarcabile, într-un mod ușor de înțeles de către oricine, chiar și de cei care nu au pregătire economică.


Inegalitatea socială și economică are mai multe forme, însă economiștii tind să fie interesați de studiul formelor sale de plată, venit și avere și de efectele pozitive sau negative ale acestora asupra performanțelor unui sistem economic. Te invităm să citești această carte și să descoperi teoriile economice privind indicatorii și cauzele majore ale distribuției inegalității, pentru a înțelege mai bine ce ne rezervă viitorul economic.

UniCredit Bank

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Economie

Created in 0.170 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.