Dosarul Marin Preda
27,00 lei
30,00 lei (-10%)

Dosarul Marin Preda

Dosarul Marin Preda
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: brosata
Pagini: 234
Format: 13 x 20 cm
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Dosarul Marin Preda - Viața si moartea unui scriitor în anchete, procese-verbale, arhive ale Securității, mărturii si foto-documente
 
"Cartea ne obligă să ne punem, totuși, întrebarea dacă Preda a murit pur și simplu, din cauze pe care legiștii le scriu negru pe alb, sau dacă a fost asasinat, așa cum ne pot îndemna să credem unele mărturii, mai vechi sau mai noi, sau unele inexplicabile potriveli ale faptelor.
 
D-na Sipoș are prudența de a nu raspunde tranșant, deși d-sa a pus cap la cap cele mai numeroase si utile informații legate de moartea scriitorului. Și cred că e îndreptățită să spună că problema ține de alte competențe decît acelea ale unui jurnalist care face o anchetă sau ale unui critic literar. În ce mă privește, sînt la fel deprudent și cred că ar cam fi timpul ca Parchetul să dispună o cercetare profesionistă spre profitul istoriei literare, căreia nu-i este indiferent dacă un mare scriitor amurit ori a fost omorît." / (...) Să nu fie în tot Parchetul General nici un cititor al romanelor lui Preda care să se autosesizeze?"

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.163 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.