Drept penal. Partea speciala. Infractiuni contra patrimoniului, contra autoritatii, de coruptie, de serviciu, de fals si contra ordinii si linistii publice

Drept penal. Partea speciala. Infractiuni contra patrimoniului, contra autoritatii, de coruptie, de serviciu, de fals si contra ordinii si linistii publice
-5%
Preț: 113,05 lei
119,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-39-0642-8
Anul publicării: 2020
Pagini: 624
Categoria: Carti de Drept

DESCRIERE

Drept penal. Partea speciala. Infractiuni contra patrimoniului, contra autoritatii, de coruptie, de serviciu, de fals si contra ordinii si linistii publice
 

Prezenta lucrare abordeaza intr-o maniera structurata si detaliata infractiunile din tematica disciplinei Drept penal. Partea speciala II, studiata in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

Lucrarea corespunde si tematicii la disciplina Drept penal. Partea speciala stabilita de Institutul National al Magistraturii sau de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania pentru examenele organizate pentru admiterea ori promovarea in magistratura sau de intrare in profesie.

 

Lucrarea analizeaza conceptele pe care se sprijina textele de incriminare din tematica analizata. Aceasta abordare ajuta atat studentul, in demersul sau de a intelege specificitatea acestor texte de incriminare, cat si practicianul, care este pus sa aplice textul de incriminare unei situatii juridice anume (parca mereu ipotezele intalnite in practica judiciara duc discutia dincolo de "exemplele de scoala”). Practicienii cauta de fiecare data solutiile la propriile spete in literatura de specialitate. Din acest motiv, chiar daca poate nu am reusit intotdeauna sa oferim raspunsul exact la speta pentru care practicianul cauta raspuns, totusi, am incercat ca prin aceasta carte sa oferim eventuale argumente stiintifice convingatoare spre o solutie justa in cazul acelor spete care nu se incadreaza intr-un "exemplu de scoala”.

 

Tot pentru utilitate practica, in lucrare sunt realizate numeroase corelatii intre toate textele de incriminare si modul in care acestea sunt asimilate in practica judiciara actuala.

 

Asadar, la mai bine de 6 ani de la intrarea in vigoare a actualului Cod penal, constatand ca exista deja o practica judiciara bogata raportat la normele cuprinse in actualul Cod penal, pe langa prezentarea infractiunilor, scopul lucrarii a fost si acela de a stabili o "conexiune” mult mai bine definita intre doctrina si practica judiciara, prin oferirea a cat mai multor exemple jurisprudentiale de data recenta, care sa releve orientarea jurisprudentei in problemele controversate privind aplicarea normelor de incriminare. Inclusiv in cazul infractiunilor nou introduse prin actualul Cod penal s-a insistat asupra modului in care acestea au fost "asimilate” de catre organele judiciare, cu evidentierea eventualelor controverse "deja” generate de aceste noi texte de incriminare.

 

Cartea include o analiza a peste 250 de spete actuale din tematica analizata.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.