Educatie, Securitate Nationala, Transformare Culturala

Educatie, Securitate Nationala, Transformare Culturala
-10%
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2017
Pagini: 230
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Educatie, Securitate Nationala, Transformare Culturala
 

Decizia autorilor de a scrie împreună această carte a pornit, în primul rând, din dorința de a demonstra posibilitatea construirii unui consens național privind drumul educației în jurul unor idei-forță puse în fapt prin programe asociate, singurele condiții fiind buna-credință, argumentele solide și voința de a ajunge la soluții negociate. În România, deficitul de educație a ajuns, din păcate, o caracteristică socială mai mult decât evidentă, amenințându-ne tuturor viitorul, devenind o acută problemă de securitate națională.

 

Volumul propune, în cheie pragmatică, un cadru strategic de schimbare a paradigmei educației, centrat pe patru puncte critice de atac:

 

  • valorile prevalente – cu efect multiplicator în tot sistemul;
  • arhitectura curriculară – cu efect multiplicator în sistemul de evaluare, pe piața manualelor și auxiliarelor curriculare etc.;
  • cadrul instituțional – cu efect multiplicator asupra structurii de sistem și relațiilor cu beneficiarii de educație;
  • cariera profesorală – cu efect multiplicator asupra formării inițiale și continue a personalului didactic.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.835 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.