Enciclopedia experimentelor in practica

Enciclopedia experimentelor in practica
-25%
thumbthumbthumb
Preț: 31,50 lei
42,00 lei (-25%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-048-226-0
Anul publicării: 2021
Ediția: necartonata
Pagini: 160
Format: 16.5 x 23.5 cm
Categoria: Carti

DESCRIERE

Enciclopedia experimentelor in practica

 

Enciclopedia experimentelor în practică invită toți copiii cu vârsta peste 7 ani să realizeze peste 100 de experimente din chimie și fizică și să afle o mulțime de informații și curiozități.

 

Când nu existau prea multe cunoștințe despre cum a fost creată lumea și modul în care au funcționat diferitele ei fenomene, când nu toată lumea era educată, să știe să scrie și să citească, să răsfoiască o carte și să meargă la școală… au existat experimentele! Acestea stau la baza sistemului de înțelegere umană. Prin intermediul experimentelor repetate și, uneori, din greșeală sau din întâmplare s-au născut multe invenții și omul a făcut multe descoperiri.

 

Știți cine sunt cei mai buni pentru a face experimente? Cu siguranță nu sunt oamenii de știință care urmează o metodă de cercetare numită „științifică”: cei mai buni în experimentare sunt copiii, și o fac datorită instinctului și dispoziției naturale, atunci când, crescând și învățând, explorează lumea din curiozitate și dorință de cunoaștere.

 

În această carte veți descoperi mai multe despre funcționarea corpului, despre natura lumii înconjurătoare, despre legile și principiile care o guvernează: veți fi ghidați de explicațiile pe care le găsiți aici, dar mai presus de toate veți încerca, prin experimente simple și sigure.

 

Cum ajung imaginile „să intre în ochiul tău”? Cum percepe urechea undele sonore? Există cu adevărat 5 gusturi pe care limba ta reuşeşte să le perceapă? Care sunt elementele din pielea ta care îţi permit să simţi căldura, frigul, durerea, presiunea? Știi din ce este alcătuită planeta pe care trăieşti? Ce există în straturile superioare ale atmosferei? Ce au în comun lumina şi căldura? De ce este atras fierul de magneţi? Cum se construieşte o baterie naturală?

 

La acestea şi la multe alte întrebări veți găsi răspunsuri nu doar citind această carte, ci şi realizând peste 100 de experimente. Deoarece ştiinţa este un joc pentru copii!

 

DESPRE AUTOR:

Anastasia Zanoncelli – autor de texte pe diferite subiecte. Principalele sale publicații se referă la gătit, basme și puzzle-uri pentru copii, cercetarea aforismelor pentru obiecte din papetărie, manuale despre diverse teme.

Din 2001 până în 2019, timp de 18 ani, a fost învățător, iar din 2019 este director la Ministerul Universității și Cercetării.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.153 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.