Freud Neortodox. Asa cum se vede de pe divan

Freud Neortodox. Asa cum se vede de pe divan
-25%
Preț: 36,75 lei
49,00 lei (-25%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-40-0950-0
Editura:
Anul publicării: 2020
Ediția: necartonata
Pagini: 384
Format: 14,5 x 21 cm
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Freud Neortodox. Asa cum se vede de pe divan
 
Stim foarte multe despre teoriile lui Freud din seria de opere publicata de Editura Trei. Stim, de asemenea, multe despre omul Freud din biografiile sale scrise de Peter Gay si Elisabeth Roudinesco, publicate tot de Editura Trei. Stim insa mult mai putin despre modul in care lucra Freud ca terapeut. Cele cinci cazuri celebre (Dora, Micul Hans, Omul cu sobolani, Omul cu lupi, Presedintele Schreber), incluse in seria de opere, se concentreaza asupra psihopatologiei nevrotice sau psihotice si deloc asupra tehnicii. Singura fereastra spre modul de lucru al lui Freud este jurnalul, ramas mult timp inedit, al cazului Omul cu sobolani (1909).
 
Tocmai la intrebarea cum lucra Freud raspunde volumul de fata, care descrie si comenteaza alte cinci cazuri din perioada de maturitate a lui Freud (A. Kardiner, H. Doolittle, J. Wortis, J. Dorsey, S. Blanton), pe baza marturiilor publicate de analizanti. In loc de a intalni un terapeut „ecran alb", „receptor telefonic" sau „chirurg", cum cerea Freud in teorie, facem cunostinta cu un psihanalist uman, si pe deplin relational. Comentariile autorilor incearca si reusesc sa explice contradictia marcata intre teorie si clinica lui Freud, precum si efectele acestei contradictii asupra dezvoltarii ulterioare a psihanalizei.  
 
A fost Freud un „freudian"? Daca „freudian" inseamna un interpret neimplicat, neutru, al transferului si al rezistentei, raspunsul, conform acestei noi carti fascinante, este nu, nu a fost. Pornind de la niste relatari complete ale pacientilor care au fost tratati de Freud in anii 1920 si ’30, acest volum ne arata un Freud surprinzator – unul foarte diferit de stereotipul curent. Prezentate pentru prima data impreuna, aceste biografii vii, intime, ale procesului analitic ofera un prim-plan revelator asupra lui Sigmund Freud la lucru. Prin cuvintele propriilor sai pacienti, cititorului i se infatiseaza un clinician organizat, persistent, implicat personal si expresiv, care punea tratamentul in miscare bazandu-se pe asociatii libere si nu pe analiza transferului si a rezistentei. – Beate Lohser, Peter M. Newton
 
Beate Lohser, profesor de psihologie la Wright Institute, psiholog in practica privata. Practica psihoterapia psihanalitica la San Francisco si Berkeley.
Peter M. Newton, profesor de psihologie la Wright Institute, psiholog in practica privata. Are numeroase publicatii in domeniul dezvoltarii adultului si a terapiei psihanalitice.
 
Cuprins:
Introducere
Capitolul 1. Teoria lui Freud despre tehnica
Capitolul 2. Analiza lui Abram Kardiner cu Freud
Capitolul 3. Analiza lui H. D. cu Freud
Capitolul 4. Analiza lui Joseph Wortis cu Freud
Capitolul 5. Analiza lui John Dorsey cu Freud
Capitolul 6. Analiza lui Smiley Blanton cu Freud
Capitolul 7. Structura terapiei in practica lui Freud
Capitolul 8. De la sugestiile tehnice ale lui Freud catre noua ortodoxie
Capitolul 9. Concluzii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Psihologie

45,60 lei
57,00 lei (-20%)
29,25 lei
39,00 lei (-25%)
29,25 lei
39,00 lei (-25%)
36,75 lei
49,00 lei (-25%)
33,75 lei
45,00 lei (-25%)
22,50 lei
30,00 lei (-25%)
29,25 lei
39,00 lei (-25%)
28,50 lei
38,00 lei (-25%)
Created in 0.118 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.