Ghid de cercetare penala. Conform noilor coduri. Editia a 4-a

Ghid de cercetare penala. Conform noilor coduri. Editia a 4-a
-15%
Preț: 59,42 lei
69,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-18-0533-4
Anul publicării: 2016
Pagini: 592
Categoria: Drept

DESCRIERE

Ghid de cercetare penala. Conform noilor coduri. Editia a 4-a
 
Despre lucrare

Lucrarea este structurată în două părți, prima reunind aspecte teoretice relevante pentru organele de cercetare penală, iar cea de-a doua este practică, cuprinzând aproximativ 200 de formulare și modele de urmărire penală și acte procesuale. Demersul autorului este motivat de dorința de a oferi un îndrumar practic pentru cei care debutează în profesie, dar și de a veni în sprijinul organelor de cercetare penală sau avocaților care activează în domeniul penal, prin sistematizarea pe capitole a celor mai uzuale formulare și acte procesuale.

Despre ediția 4

Ediția 4 aduce numeroase elemente noi, unele de mare complexitate. Sunt prezentate soluțiile jurisprudențiale pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție (hotărâri preliminare pentru dezlegarea unor probleme de drept sau recursuri în interesul legii) sau de Curtea Constituțională, precum și jurisprudența recentă a instanțelor naționale în interpretarea și aplicarea noilor coduri penale.

Formularele și modelele

Inspirate din practica judiciară a organelor de cercetare penală ale Poliției și Parchetului, acestea reprezintă un punct de plecare pentru practicieni. Cu siguranță, pot fi îmbunătățite, modificate și adaptate specificului activității fiecărei unități de poliție și parchet. Se poate considera că nu există un formular/model perfect pentru întocmirea unui act, legea prevăzând doar elementele obligatorii pe care acesta trebuie să le cuprindă, precum și forma acestuia.

Din cuprins
 • aspecte teoretice privind sesizarea organelor de urmărire penală și verificarea competenței, probele și procedeele probatorii, citarea și mandatul de aducere, măsurile preventive, procedurile speciale
 • formulare și modele inspirate din practica judiciară
 • aproximativ 200 de formulare și modele de urmărire penală și acte procedurale și procesuale
 • bibliografie atent selectată pentru aprofundarea aspectelor teoretice
Puncte forte
 • lucrare realizată integral în baza prevederilor noilor Coduri penale
 • au fost avute în vedere ultimele decizii ale instanței de contencios constituțional (DCC nr. 740 din 3 noiembrie 2015, DCC nr. 361 din 7 mai 2015, DCC nr. 553 din 16 iulie 2015, DCC nr. 336 din 30 aprilie 2015, DCC nr. 166 din 17 martie 2015, DCC nr. 496 din 23 iunie 2015, DCC din 16 februarie 2016) și ale instanței supreme, completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept (Decizia nr. 9 din 17 aprilie 2015, Decizia nr. 1 din 13 ianuarie 2016) și Completul competent să judece recursul în interesul legii (Decizia nr. 17 din 5 octombrie 2015, Decizia nr. 4 din 29 septembrie 2014)
 • cele mai uzuale formulare și acte procesuale sistematizate pe capitole
 • îndrumar practic pentru cei care debutează în profesie
 • formularele sunt inspirate din practica judiciară a organelor de cercetare penală ale Poliției și Parchetului
 • instrument de lucru pentru organele judiciare sau avocații care activează în domeniul penal
 • index alfabetic bogat
Despre autor

Mirel DUMITRU este Șef birou la Serviciul de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți, având o bogată experiență ca ofițer de cercetare penală.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.266 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.