Glomerulopatiile
135,14 lei
150,15 lei (-10%)

Glomerulopatiile

DESCRIERE

Glomerulopatiile. Lucrarea contine CD inclus
 
Bazată pe experiența unui prestigios colectiv de autori din București, cartea, apărută în condiții grafice de excepție, prezintă date actuale referitoare la glomerulopatii. Afecțiuni destul de rare, a căror abordare a fost și este constant anatomo-clinică, în urma evoluției cunoașterii putem spune că, din punct de vedere etiopatogenic, domeniul glomerulopatiilor cu etiologie necunoscută, idiopatice, se restrânge din ce în ce în favoarea celor secundare. În funcție de cel mai frecvent mod de manifestare clinică, lucrarea a fost structurată în 3 secțiuni: glomerulopatii cu sindrom nefritic acut, cu sindrom nefritic cronic, cu sindrom nefrotic. Fiecare tip este exemplificat cu un caz clinic, după prezentarea sintetică a capitolului de patologie. În final, înțelegerea relațiilor dintre aspectul histopatologic, mecanismele etiopatogenice și prezentarea clinică este fundamentală pentru selecția modalităților terapeutice.

Cuprins: Date generale: Glomerulul normal – structură și funcție. Glomerulopatiile – date generale. Glomerulopatii cu sindrom nefritic acut: Sindromul nefritic acut. Glomerulonefritele acute proliferative endocapilare asociate infecțiilor. Glomerulonefritele proliferative extracapilare. Glomerulonefritele prin anticorpi anti-membrană bazală glomerulară. Glomerulonefritele pauci-imune – vasculitele ANCA pozitive. Glomerulonefritele proliferative extracapilare prin complexe imune. Glomerulopatii cu sindrom nefritic cronic: Sindromul nefritic cronic. Nefropatia cu depozite mezangiale de IgA. Glomerulonefrita din purpura Henoch-Schӧnlein. Glomerulopatii înnăscute cu sindrom nefritic cronic. Glomerulopatii cu sindrom nefrotic: Sindromul nefrotic. Nefropatia cu leziuni glomerulare minime. Glomeruloscleroza focală și segmentară. Glomerulopatia C1q. Nefropatia membranoasă. Glomerulonefritele membrano-proliferative. Glomerulonefrita crioglobulinemică din infecția cu virusul hepatitei C. Nefrita lupică. Glomerulopatiile cu depozite fibrilare. Amiloidozele. Glomerulopatiile fibrilare și imunotactoide. Glomerulopatia cu fibronectină. Glomerulopatia colageno-fibrotică. Nefropatia glomerulară diabetică.

Adresabilitate: Medici specialiști nefrologi, interniști, de alte specialități, rezidenți, studenți.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.201 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.