Iisus Hristos in legendele romanesti

Iisus Hristos in legendele romanesti
-15%
Preț: 12,75 lei
15,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în limita stocului
Autor:
ISBN: 978-606-8653-88-4
Anul publicării: 2016
Pagini: 144
Format: 13 x 20cm

DESCRIERE

Iisus Hristos in legendele romanesti - Cum bine precizează titlul cărţii, nu avem de-a face cu legende despre Iisus Hristos, ci cu legende în care El este prezent într-o măsură mai mare sau mai mică. Sunt legende în care prezenţa Domnului este tangenţială (de pildă, unele dintre legendele Naşterii, cele cu Crăciun sau cele ale Paştilor, în legătură cu apariţia ouălor roşii). Altele vin dinspre lumea animalelor sau a plantelor.

Cartea cuprinde legende care se întind pe întreg parcursul acestei lumi, de la creare până la sfârşitul ei apocaliptic, iar capitolele urmăresc într-o ordine cronologică acest parcurs.

Confruntându-se cu provocarea de a îmbina rigurozitatea ştiinţifică cu mărturisirea omului din Biserică, A. Pascu îşi asumă cu curaj ambele responsabilităţi şi reuşeşte o carte încântătoare. În prefaţă avertizează în legătură cu pericolele, îndeosebi confuziile, care-l pândesc pe un cititor neavizat sau rău intenţionat. Pe cei credincioşi – o anumită revoltă sau smintire, pe ceilalţi – a lua drept bune din punctul de vedere al credinţei lucruri care nu-i aparţin.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.145 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.