Iliada. Repovestire dupa epopeea lui Homer

Iliada. Repovestire dupa epopeea lui Homer
-12%
Preț: 28,16 lei
32,00 lei (-12%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 9786065886988
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 160
Format: 13,5 x 19 cm
Categoria: Carti

DESCRIERE

Iliada. Repovestire dupa epopeea lui Homer

 

Se spune că vrăjmăşia dintre zei a dus la izbucnirea Războiului troian. Totul a început în timpul unui banchet, pe Muntele Olimp, când Eris, zeiţa discordiei, a aruncat pe o masă un măr însoţit de un bilet pe care scria „Pentru cea mai frumoasă“. Hera, Atena şi Afrodita au considerat, fiecare, că-l merită, iar tânărul prinţ troian Paris a fost cel desemnat de Zeus să decidă cine era cea mai frumoasă zeiţă. Paris a ales-o pe Afrodita, care i-a promis în schimb dragostea celei mai frumoase muritoare — nimeni alta decât Elena, soţia regelui Menelau. Elena şi-a părăsit soţul şi a fugit cu Paris în Troia. Iar Menelau şi Agamemnon, fratele său, au format o alianţă, chemând la luptă mulţi alţi regi cu oştile lor şi începând lungul asediu al cetăţii Troia.
Pe măsură ce povestea de faţă se derulează, cititorii vor fi ţinuţi cu sufletul la gură, căci eroii din ambele tabere îşi vor dovedi vitejia şi măiestria în mânuirea armelor, dar şi tăria de caracter.


Asemeni iniţiativei generoase şi vizionare din anul 1895 când, sub domnia Regelui Carol I şi prin efortul folcloristului ­Dumitru Stăncescu şi al editorului Carol Müller, a fost pusă ­temelia colecţiei de carte „Biblioteca pentru toţi“, astăzi, Curtea Veche Publishing vine, altruist şi inspirat, în ajutorul ­copiilor şi tinerilor ţării.


Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puţine volume ajung în mâinile copiilor şi adolescenţilor, tot mai puţine titluri se aşază în biblioteca de familie a contemporanilor noştri.


La fel ca primii noştri Suverani, Carol I şi Elisabeta, care erau absolut convinşi de nevoia de carte pentru prosperitatea naţiunii, Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărţii este o vulnerabilitate a naţiunii şi a patriei.
Părinţi, aduceţi cartea aproape de copiii voştri! Aşa cum au nevoie de iubire, de soare şi de familie, cei mai mici români au nevoie de cărţi, pentru a se întregi, ca oameni.

Principele Radu al României

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Carti pentru copii

Created in 0.089 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.