Interogatie si autointerogatie in educatie

Interogatie si autointerogatie in educatie
-15%
Preț: 29,75 lei
35,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-31-0158-8
Anul publicării: 2016
Pagini: 492
Format: 14.7x20.5cm
Categoria: Pedagogie

DESCRIERE

Interogatie si autointerogatie in educatie
 
Prezenta lucrare face parte dintr-o tot mai conturată şi mai posibilă viziune asupra educaţiei, şcolii, învăţăturii, construcţie edificată într-un anumit spaţiu cultural şi într-o anumită perioadă istorică.
Volumul cuprinde eseurile scrise în perioada 2012 – 2014 şi reprezintă un punct de vedere unitar, coerent şi întemeiat, o bine-venită etapă (ulterioară celor marcate prin volumele anterioare) în înţelegerea universului educaţional, cu tensiunile, provocările şi superficialităţile sale. Problemele tratate lansează spre alte căutări, spre alte sinteze sau spre alte posibile aprofundări, nuanţări, spre alte posibile direcţii neprevăzute sau scăpate pur şi simplu din vedere.
Cartea este o invitaţie la reflecţie, la dialog, la edificare, la reacţie împotriva limbajului de lemn, a clişeelor conceptuale, a rutinei didactice, a autosuficienţei profesionale. Ea este o nepotolită confruntare a autorului cu propriile idei, supoziţii, cunoştinţe, certitudini, neînţelesuri, o neliniştită interogaţie, o neobosită testare a ceea ce credem că ştim, o constantă punere în corelaţie a aspectelor considerate izolat, o cât mai profundă sondare a realităţii şcolare, o convingere că sunt încă multe de cercetat, cu temei, fără prejudecăţi paradigmatice.
Esenţial este să vedem (şi) acolo unde credeam că nu (mai) este nimic de văzut, să înţelegem (la un alt nivel sau mai larg) ceea ce credeam că am înţeles deja, să fim fascinaţi de ceea ce ne dezvăluie (în orice clipă) universul copilăriei, educaţiei, gândirii şi simţămintelor umane, ca univers mereu viu, mereu dependent de calitatea îngrijirii sale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.176 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.