Istoria Romanilor vol. II
75,65 lei
89,00 lei (-15%)

Istoria Romanilor vol. II

Istoria Romanilor vol. II
-15%
Preț: 75,65 lei
89,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-45-0610-1
Anul publicării: 2010
Pagini: 1050
Format: 17 x 24 cm

DESCRIERE

Volumul cuprinde - în continuarea volumului I - istoria regiunilor pontice şi carpato - dunărene de la cucerirea romană până la începutul secolului al VII-lea, la căderea apărării romano-bizantine pe linia Dunării, sub loviturile avarilor şi slavilor.
În cele peste cinci secole de istorie, bogată în mutaţii social - economice, evenimente politico - militare şi în transformări etno - lingvistice, s-au pus bazele solide ale romanităţii şi etnogenezei românilor în ţinuturile de la Dunăre, Carpaţi şi Pontul Euxin. Se înfăţişează, pas cu pas, istoria Daciei romane si postromane, a Dobrogei romane şi romano - bizantine, a teritoriilor locuite de dacii liberi şi de populaţia romanică, unde s-au aşezat şi primii migratori, conlocuind cu autohtonii.
Este o lucrare de sinteză, realizată prin efortul unor cunoscuţi specialişti în domeniu, la nivelul documentaţiei şi al cunoştintelor existente în momentul de faţă. Relatarea faptelor, dezbaterea problemelor, soluţiile adoptate în chestiunile controversate şi analiza proceselor istorice au un caracter obiectiv, făra imixtiunea factorului politic.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.144 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.