Istoria Romanilor vol. III
67,15 lei
79,00 lei (-15%)

Istoria Romanilor vol. III

Istoria Romanilor vol. III
-15%
Preț: 67,15 lei
79,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-45-0611-8
Anul publicării: 2010
Pagini: 830
Format: 17 x 24 cm

DESCRIERE

Volumul al III-lea din Istoria Românilor analizează evoluţia societăţii carpato - danubiano - pontice din momentul cristalizării şi individualizării, în cadrul lumii romanice, a limbii şi poporului român (secolul al VII - lea) şi până la constituirea statelor medievale româneşti de la mijlocul secolului al XIV-lea. Sunt prezente în cadrul acestei dimensiuni cronologice probleme fundamentale din istoria noastră medievală de început, aşa cum apar ele în lumina rezultatelor cercetărilor, arheologice mai cu seamă, obţinute în ultima jumătate a secolului trecut, de când a luat fiinţă, ca disciplină de cercetare ştiinţifică, arheologia Evului Mediu românesc.
Opţiunea tratării diferitelor procese istorice în cadrul structurilor demoeconomice şi social - politice are la bază două motivaţii de substanţă. Una, pragmatică, ţine de natura izvorului documentar, cel arheologic în cea mai mare parte , mai cu seamă pentru secolele VII-XI, izvor în măsură să suplinească lipsa ştirilor scrise, evidenţiind, totodată, evoluţia marilor procese social - economice şi politice în cadrul societăţii româneşti.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.140 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.