La frontierele sanatatii
31,20 lei
39,00 lei (-20%)

La frontierele sanatatii

La frontierele sanatatii
-20%
Preț: 31,20 lei
39,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-8471-07-8
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 440
Format: 13 x 20 cm

DESCRIERE

La frontierele sanatatii
 
Autoarea, medic cu o vasta experienta, stabileste prin intermediul cartii, o punte de legatura intre cunoasterea ezoterica veche si omul modern. Unul din obiectivele carti este de a-i invata pe pacientii interesati de medicina alternativa cand este totusi necesar sa se raporteze si la medicina clasica.
 
Adevarata ingrijire medicala trebuie sa vizeze simultan trupul, mintea si sufletul fiintei. Tratarea unui singur aspect, izolat de celelalte, conduce la o vindecare incompleta, desi la nivel fizic pacientul poate parea vindecat.
 
Oamenii moderni nu par să cunoască mai bine decât semenii lor de acum o sută de ani răspunsul la această ghicitoare care este boala, cu toată tehnologia lor uluitoare.
 
Fragment din carte:
 
Noi nu știm nici astăzi de ce unii oameni mor de tineri, în timp ce alții trăiesc până la vârste înaintate, nici de ce unii oameni se îmbolnăvesc, în timp ce alții, care trăiesc în condiții absolut similare, rămân sănătoși. Tot căutând răspunsuri, atenția mi-a fost atrasă din nou către medicina de frontieră, sau neconvențională, cum mai este numită astăzi.
 
Am constatat rapid că toate aceste discipline au la bază credința într-o legătură strânsă între corp, minte și spirit, și că multe metode, precum reflexologia, acupunctura și homeopatia, operează cu principiul unei energii sau forțe vitale care curge prin corp și care – în cazul bolii – este blocată, dând naștere unor dizarmonii în structura fizică. Principala sarcină a specialiștilor din aceste domenii este eliminarea blocajului și restabilirea armoniei pierdute.
 
Am simțit în sfârșit că sunt conectată din nou la adevărul meu interior, care mă făcuse să bănuiesc de mult timp că nu se poate vorbi de o vindecare adevărată decât dacă tratăm ființa în totalitatea ei (pe toate cele trei paliere: trup-minte-spirit).
 
Deși m-am implicat deopotrivă în medicina ortodoxă și în cea complementară, simțeam că nu cunosc încă prea multe despre semnificația vieții, și, implicit, despre felul în care aceasta este atacată de boală. Eram convinsă însă că nimic nu se petrece întâmplător sau fără un scop bine determinat, pe un nivel sau altul, iar boala nu face excepție de la acest principiu. Semnificația bolii variază de la o cultură la alta.
 
În multe culturi, ea este considerată o slăbiciune și un eșec. Unii dintre pacienții mei de sex masculin mi-au mărturisit că mai degrabă ar muri decât să se umilească recunoscând că sunt bolnavi. Mulți dintre ei își împlinesc această ambiție cu mult timp înainte de vârsta de pensionare!
Medicii din timpurile de demult înțelegeau importanța abordării holistice. Hipocrate (420 î. CH), părintele medicinii moderne, a urmat în realitate o școală de preot vindecător. Acești vindecători erau considerați urmași ai lui Esculap, zeul grec al vindecării, al cărui simbol – șarpele care înconjoară un baston – continuă să fie acceptat și astăzi de multe instituții medicale. Preoții vindecători credeau că vindecarea totală trebuie să includă deopotrivă trupul, mintea și spiritul.
Mai târziu, Hipocrate a trecut de la aceasta viziune holistică la una mai reducționistă. El a sfârșit prin a afirma că, după părerea lui, cauza bolii apare exclusiv pe tărâmul fizic, adica în trup. Treptat, această viziune a fost adoptată de toți cei care îi îngrijeau pe bolnavi, iar tratarea bolilor s-a împărțit între medic, preot și psihiatru.

CUPRINS
Introducere

Capitolul 1
ORIGINEA SUFLETULUI

Capitolul 2
CORPURILE ENERGETICE SUBTILE

Capitolul 3
CORPURILE ENERGETICE SUBTILE
CONTINUARE

Capitolul 4
CHAKRA-ele

Capitolul 5
SEMNIFICAȚIA BOLII

Capitolul 6
CORESPONDENȚE ÎNTRE BOLI ȘI CHAKRA-E

Capitolul 7
CHAKRA RĂDĂCINII

Capitolul 8
CHAKRA SACRALĂ

Capitolul 9
CHAKRA PLEXULUI SOLAR

Capitolul 10
CHAKRA INIMII

Capitolul 11
CHAKRA GÂTULUI

Capitolul 12
CEL DE-AL TREILEA OCHI

Capitolul 13
CHAKRA CORONARĂ

Capitolul 14
ALTE CONEXIUNI PSIHOSPIRITUALE CU BOLILE

Aprecieri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Medicina naturista

15,92 lei
19,90 lei (-20%)
16,15 lei
19,00 lei (-15%)
16,15 lei
19,00 lei (-15%)
Created in 0.215 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.